Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, December 23, 2010

Aku nak pi Teluk Batik lagi..

Tahun 2010 dah sampai ke penghujungnya, maka ramai jugak yang nak menghabiskan sisa cuti tahunan yang diperam dari awal tahun
aku awal2 lagi dah banyak bercuti
annual leave aku pun tinggal 1 hari je lagi

Kat opis aku ni agak lengang le jadinya
Ramai pi cuti2 meleysya & luar meleysya
Siap ade yang nak pi Ostolia la, London la, Amereka la
[sangat2 jeles okeh!!!]

Tapi takpe aku pun tak nak kalah jugak
Bersempenaan bonus laki aku yang berjuta2 rupiah tu
Dia telah mengajak aku dan jiran tetangga aku [termasuk jugak Cik Besah & the geng]
pergi melancong ke Teluk Batik & melencong ke Lumut
Ini adalah gara2 story mory pi Teluk Batik masa balik Ipoh 2 minggu sudah
Tapi kemuncaknya hanya family aku & family sorang jiran aku je yang konfem pegi
[less is better kot.. tak banyak la karenah]

Ajak Cik Besah pun dia bukannya nak ikut kalau anak emas & menantu kesayangan dia tak pegi sama
lagipun kitaorang mana ade Wish @ Perdana  macam anak emas dia tu
cemana la Cik Besah nak sudi duduk dalam kereta kitaorang yang sempit tu kan
tunggulah.. nanti kitaorang beli Alphard [berangan tak sudah!]

Lupa lak nak kabo, aku booking hotel Putra kat Lumut tu
[nak booking hotel yang dekat dengan Telok Batik, semua dah fully booked)
itu pun mujur la dapat hotel yang tengah2 pekan
bukan nak duduk lama pun, 1 malam saje [Pi Sabtu, balik Ahad]
sape pernah duduk situ, habaq mai kat aku, hotel tu ok dak???


** Mintak ijin ye brader Kulop Ludin... teman pinjam gambo ni...

8 comments:

kakngah said...

huwaaa.. nak hekot..


jgn lupa borong dress yg murah ittew hoccay!!
aku bg clue kedai akk murah tu... ada tmn permainan kanak2 btl2 dpn pintu kedai dia.
gud luck!

Queen said...

samela..takat Viva je.tak layan..nak naik WAJA sesaja

sekamar rindu said...

salam..


tak ape..guna Kancil pun boleh..

:)..

follow ur blog...

Amni said...

saya tak cuti pon kak.. office pon penuh je.. uhukss.... tapi last weekend dah bermalam kat Palm Beach, Sematan, Sarawak ngan hubby.. hehe.. sekali sekala... nak gak restkan badan kan..=)

kulop ludin said...

sempat lagi nak peringat... Yong, kalo leh jangan le dudok kat Hotel Putra tu melainkan kalo dah abih usaha... teman baru je dudok lagi kat hotel tu, 21/22 baru2 nie... huhu.. sabor je lah...

Yati said...

Hi Syani!
Hotel Putra tu Yati tak pernah duduk. Tapi yang sebelah tu, apa ke namanya, lupa pula, tapi chinese punya hotel, ok. Pilih family room, selesa. Lumut kalau cuti sekolah, memang agak sesak. Dengan orang nak pergi Pangkor lagi. Rumah mak Yati di Lumut dan rumah Yati, seri Iskandar. Salam kenal ya. :)

SYANI said...

Yati, yang sebelah outra hotel tu namanya Indah hotel kan?? Memang nampak cam kopitiam sikit ye dak??

Yati said...

Syani,
ye, Hotel Indah. Ha ah. Tapi sebab hotelnya kecik. Kena buat reservation awal kalau nak duduk. Servis dia bagus.