Tuesday, December 21, 2010

Ade Orang Belanja... Jom pi San Fransisco

Minggu lepas ade sorang ex-staff opis aku datang menyinggah
datang pulak time2 lunch kan, so harus kena asak dengan budak opis ajak belanja makan
nasib ko la Firdaus!!! [la ni En. Firdaus dah bukak kompeni sendiri kat Teluk Intan]

Bila kitaorang ajak dia makan dia kata takleh nak join kitaorang
sebab dia takleh lama
disebabkan itu dihulurkan le beberapa keping duit kat kitaorang
joli katak la kitaorang... yiba..yiba..
kenkonon nak makan nasi campur alih2 menyinggah kat restoran piza yang tak berapa jauh dari opis
[jangan ko tak tau Daus, bebudak opis ni kalau orang belanja, kitaorang jadi lain macam sikit]
TKH pun tak pernah bagi  belanja banyak camtu kat kitaorang..
[pepaham je le, bos2 opis ni semuanya kedekut taik idung masin]

So duit sudah ade ditangan, kaki sudah melangkah
ke PIZZA SAN FRANCISCO [tak main la local.. singgah obersi jap nak lunch]
Yang terlibat untuk menghabiskan duit hanyalah 4 orang
tapi makannya macam kan 8 orang 
[kitaorang ni kalau bab menghabiskan duit memang cekap]

Dimulakan dengan Bismillah [sila nyanyi cam kumpulan Raihan tu yer]
Bila waiter tu sampai, cam biasa la.. dia hulur buku menu
 Ini kulit menu...


 Berjela2 menu yang ada.. pilih sampai juling bijik mata


 Nak menghilangkan dahaga, aku oder air ni - Lime Special


Sementara makanan sampai, posing dulu ye cik kak sekelian.  Tukang ambil gambar sape lagi kalau bukan abang pendek siti wan kembang...


Abe Wan order pizza tuna ni. Sedap gak la... 
[Tapi pada aku sedap lagi Domino's]


Side dish si Abe ni--> Mushroom soup.. Berkeladak kan sup dia, tapi sedap la jugak..
Kalau boleh diterima dek tekak aku tu kira boleh la.. Tapi sedap lagi Pizza Hut punya


Aku & K. Ana & K. Fina oder Pollo Chicken je. Si Abe oder Lamb Chop.
[Aku takleh gi la Lamb Chop.. mau pening seminggu..ahaks!]


Ha.. itu la menu untuk kitaorang lunch. Bantai oder mende yang tak pernah makan [melainkan Pollo Chicken tu].  Ate kalo dah orang belanja, mula la nak mencekik yang bukan2. Cuba kalau nak keluar duit sendiri, pikir 10 kali baru oder..

** Terima kasih Firdaus.. Semoga makin bertambah2 rezeki ko. Lain kali boleh belanja kami lagi..

2 comments:

HaNa HoNeY said...

uish
ape mushroom sup itam jer
ok x harge dier?

Ieda Al-Habsyi said...

i likeeeeeee mushroom soup! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...