Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 5, 2010

8 Bulan kat TV3

Ade sesape tengok tak citer ni kat TV3. Citer 8 Bulan dah masuk siri ke-2 
[aku terlepas siri-1 la..]
Ahad lepas sempat la tengok citer ni kat TV
[citer ni setiap hari Ahad kul 10.30 mlm]
Best jugak la & memang realiti kehidupan kat zaman materialistik ni
dan paling best the couple : Vanida Imran & Rashidi Ishak



Ni first gandingan depa berlakon sebagai suami isteri kan??
Citernya, this couple keje kat tempat yang sama
tapi pangkat isteri lagi tinggi dari suami
suddenly the wife mengandung tapi takut nak bagi tau bos
sebab bos baru naikkan pangkat & bos tak suka pompuan mengandung
[aku paling benci kalau ade laki macam bos dia ni... kalau staff pompuan & dah berkahwin, of coz la ada possibility mengandung kan?? Itu kan peranan sorang isteri... melahirkan zuriat.. so, just face the fact okeh!!!]

Citer ni banyak berkisar tentang kehidupan pasangan suami isteri
masing2 berkerjaya & bakal menerima cahaya mata
how they handle their financial, emotion & situation
[aku pun camtu la jugak memula kawin.. jenuh nak ejas sana sini]
yang best suaminya jenis happy go lucky & suka berlawak jenaka
bini muka masam pun terus tak jadi merajuk...hehehe

Semalam singgah umah Cik Besah
terpandang la majalah astro view, front cover si Vanida ni
korang perasan tak dia ni makin lama makin cantik
compare dengan masa dia mula2 berlakon dulu [macam kap lam  ya nga kan??]
sekarang ni sweet je muka dia.


Aku cakap pada en suami, "bang, si Vanida ni makin lawa la kan??'
Apa jawapan si suami, " kalau ade duit semua pun boleh cantik.."
Ha'ah la kan.. ye tak ye...
Ada duit semua boleh jadi...

-the couple with their kids... suka tengok depa ni.. very down to earth-



2 comments:

kakngah said...

dia mmg kacuk kam lam ya nga kn????

kakyong said...

vanidah ni kan bangsa malayalamm (eh betulkah ejaan) india muslim