Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, August 18, 2010

Cuci Mata, Cuci Poket, Cuci Wallet

Petang semalam after opis hour yang awal dari biasa, aku pun start kete terus speed gi singgah Avon. Dah lama benar tak menyinggah sana rasanya.. Dah kebetulan waktu opis hour aku 8-4 [no rest... tapi aku rehat celam celum gak... mana tahan tak rehat kan??]. 

Walaupun baru pukul 4, orang ramai dah berkerumun kat PARAM. Jem la kejap kat simpang jalan tu. Bila line clear terus pecut. Biar cepat sampai, nanti orang ramai pastu nanti cik somi bising sampai lambat kat tempat dia tunggu tu. Sesampai Avon hujan dah renyai2 la pulak. Tak kisah la... dah sampai harus la singgah kan. Kalau tak buat penat aku je meredah PARAM yang sesak tu.

Aku punya barang idak le banyak mana pun. Yang banyaknya hasil kiriman member2 opis aku. Jenuh gak menunggu budak Avon tu ambik oder. Berjela2 oder  aku... 

Dalam tengah menunggu tu tetiba sorang budak Avon tu cakap aku dapat menang beg. [Menang lagi??? yahooooo... aku memang suka hadiah2 ni.] Lepas sign tu, dia pun bagi la present aku tuh. Dapat 2 lak tu... Wallet dengan henbeg..  Tapi patternnya aku kureng berkenan la... Macam kulit ular, aku geli sikit bab ular2 ni.. 
-tak minat nak pakai... last2 bagi Cik Besah la... beg raya la konon!- [aku kan menantu mithali... benda aku tak nak bagi je kat dia.]

Pastu budak Avon baru bagi Sijil aku.. Aku ingat aku entitle tahun lepas tapi sebab takde surat/sijil so aku buat dek je la.. Semalam baru budak tu bagi. Katanya dah lama dah benda tu kat situ terlupa nak inform aku. 
-Jadi GC untuk sales tahun lepas.. Buat para kastemer TQ sebab koranglah aku dapat join GC ni.. first time!!!. Dah le dapat sijil, dapat kerongsang sekali... [bertambah le kerongsang... suke..suke..suke...]

Ha, aku dah beli perfume baru Avon - Faraway Dreams.. Bestnya bau dia.... Dapat free jewellery box lagi.

Sebab dah banyak sangat barang aku pun beli le beg Avon Hello Green ni. Walaupun tak masuk list tapi sebab lawa & yang paling penting murah, aku pun rembat la satu... Memang besar & senang nak isi barang2.. Tak yah nak usung beg2 plastik lagi.

tak lupa gak, sebab beli banyak barang, dapat le sampul duit raya ni for free.. Jadilah untuk raya tahun ni.. 

2 comments:

Queen said...

uiii..meriah..hihi..

suke dgn perdue butterfly avon..nak beli lah..perfume tu pun Yabang suka..heee

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aktif yer beravon! me malas :p