Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, August 13, 2010

Cara Nak Tahu Jantina PC @ Laptop korang...

Tips baru yang aku dapat dari salah sorang member blogger yang baru aku terjah ...boleh jengah dia kat sini
Terkejut jugak bila dapat tahu PC/Laptop pun ade jantina. Ingatkan main2 rupanya memang betul... Macam mana nak tahu dia jantan ke betina.... sila buat tutorial ni yer... teramat le senangnya!!

STEP BY STEP
  1. buka "notepad", tulis CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU" [korang copy jer tulisan yang kaler kuning tu pastu paste dalam "notepad"]
  2. pastu "save as" i love you.vbs , pastu tutup file tu 
  3. kemudian cuba double click file tu - korang akan terdengar bunyi "i love you" [sila dengar betul2 suara jantan ke betina??]
Ok sekarang korang dah boleh la bagi nama yang sesuai untuk PC/Laptop korang yang sesuai dengan jantinanya....

** Aku dah try PC kat opis, suara pompuan.. lembut jer. PC ngan laptop kat rumah tak try lagi.. Balik karang boleh cuba!

6 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

komputer aku lelaki rupanya..hehehehe

StghawBeghy MokMok said...

aish...sore pompuan...p dah letak name lappy laki2...ish3

Anonymous said...

haha sore pnpuan la

Nelly Ivanda said...

haha ad lak cmne an .sah sore gurlz

Nazyra said...

HAHA , jantan :>

Anugerahh IIlahi said...

so sweet...