Tuesday, June 5, 2012

EVENING AT THE MUSEUM

Lepas rehat2 kat hotel, dalam kul 5ptg kamiorang keluar semula
Destinasi dituju ialah MUZIUM PERAK @ MUZIUM TAIPING
Kalau ikutkan aku ni bukan gemor sangat pegi Muzium
Tapi sebabkan aku pun dah lama tak pegi sana, aku folo je la
Masa sampai tu memang ramai orang pun, ada rombongan kot sebab ada banyak bas
Lepas parking, kami posing dulu kat luar tu
Ada la replika kapal terbang tentera, gerabak keretapi, meriam & patung sape tah



Nak masuk muzium ni FREE je... so tak yah susah hati kalau anak ramai
Yang penting dalam tu ada ekon... panas oooo kat luar ni
Jom masuk!


Muzium ni idak le besar sangat. Ada 2 tingkat je pun.
Tingkat bawah ada bahagian untuk flora & fauna, logam, kebudayaan etc
Banyak gambar nak tepek ni... kome tengok je le

Main hall takde apa2 yang menarik pun.. cuma ada sample & replika daun & bunga je. Kat sayap sebelah kiri ada ruang untuk haiwan. Dah macam zoo pun ada. Walaupun cuma patung tapi nampak real gitu. 




Tengok Adib pegang ular besar...

Kakak pun tak nak mengkalah...





Kalau kat bahagian hidupan laut dah macam aquaria pulak rasanya..




 Ni pulak kat bahagian kebudayaan

Perasan cam Hang Tuah..

 Yaya & Mak Long dia.

 Ni biras aku... Kak Siti


 Yaya dengan opah & atok


Lepas round tingkat bawah, kami naik tingkat atas pulak
Kat tingkat atas ni bahagian prasejarah lak
dan jugak bahagian untuk orang asli..

Layan je la gambar kanak2 primitif ni..heheheh

 Selamba je depa dok golek gelentang kat situ...
Anak sapelah tu????







Ni pulak kat bahagian orang asli


Last but not least gambo tuan blog yang semakin kembang.. harus la tepek kan... 

Sempat gambar bertiga je... Adib tah ke mana mainnya.
[Aku belajar skil sorok badan belakang laki dari MakcikRehan]

Jam dah pukul 6ptg, pak guard dah hambat semua orang keluar
Ye la.. dah cukup masa kan... muzium ni tutup pukul 6 ptg
Lepas keluar, kami posing dulu la kat persekitaran muzium ni
[selagi pintu pagar muzium tak tutup]


 Budak  ni tak habis2 dengan bunga tau...
[Aku yang suruh dia posing kat situ sebenarnya]


 Yaya & Mak Long.

 Basikal panjang..


 Ini le abang ipar aku...

Ni kat patung sape tah.. aku lupa namanya.. yang pasti bukan JWW Birch

 Family picture... aiseh.. Cik Besah tak pandang kamera lak.. One more!

 Baru betui...


 Gambar gediks  harus ada....
[Aku tak peknen ok.. baju tu je yang mengembang ke depan..hehehehe]

 Peace Yo!

 Bukan nak berak tau.. tapi lenguh kaki berjalan..



  






1 comment:

makcik rehan KJB said...

kamu nampak kecitttt sgt tau bila berada dibelakang somi. sila amalkanns elalu tau hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...