Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, June 26, 2012

AMBIL REPORT CARD

Jumaat lepas sekolah Adib buat hari Akademik ---> hari nak ambil & sain report card anak2
Ni first time nak ambil result periksa untuk Adib
Adib ni memang tak sama dengan Aleeya so aku pun tak berapa nak mengharap keputusan yang elok untuk Adib..Adib ni banyak main & kurang tekun macam Aleeya dulu..




Pagi tu aku tak hantar Adib terus ke rumah babysitter sebab aku nak pegi sekolah dengan Adib. Berdebar2 jugak le nak ambil result mamat tu
Katanya start pukul 8pg tapi pukul 7.45pg aku dah sampai
Terus je masuk jumpa cikgu sebab masa tu aku tengok dah ada pun mak bapak ambil report card anak.

Jeng..jeng..jeng... hasil komenan cikgu ---> cikgu cakap si Adib ni suka main dalam kelas. Lagi satu dia ni bukannya tak boleh jawab, cuma sebab dia tak cekap membaca so dia main taram je la jawab periksa.. Hambek ko.... Tapi memang diakui, aku banyak mengabaikan si Adib compared dengan Yaya. Lagipun kami suami isteri asyik balik lewat je.. Sampai takde masa nak ajar anak. [Abih camno la den nak anak banyak kalau cenggini caranya??]

Yaya dulu agak tekun tapi Adib ni malas sikit nak mengadap buku. Kena paksa baru nak bukak buku. Dah tu kena tunggu lak tu. Agaknya tu la beza anak lelaki & anak pompuan.. La ni aku dah mula kuarantin si Adib dalam 30 minit tiap malam & semak bacaan dia. Luckily dia pun willing nak belajar. Alhamdulillah.


Semlam sekolah Adib cuti sebab hari sebelum tu ada lawatan sambil belajar. Tapi bukan kelas si Adib la.. Dapat cuti free...


** Adib dapat no 7/21... 

7 comments:

lieyalatif said...

alhamdulillah...tahniah tuk adib...okey la tu ...top ten gituu...penggal ke2 nanti terus up top 3 plak yeak...amin....

:: Mrs.Eady :: said...

wahh saya minggu ni nk pegi amik report card..

SYANI said...

Lieyalatif,
Harap2 next exam ada improvement..

SYANI said...

Mrs Eady,
Memang sekarang ni musim ambil report card anak2 kan??

Eliss Mie said...

ok la tu dpt top ten :) pandai belajar jugak even suka main2 dlm kelas. lelaki memang mcm tu kot.

|| NaFiRaa || said...

ok dah tu dapat no 7.. boleh cuba lagi baik lepas nih..

saya pon tak banyak masa nak ajar anak2 study..lepas nih kena luang lebih byk masa..huhuhuhu

mr icham said...

nanti dia pick up la...lelaki memang sajer bagi chance dulu...ha ha ha...