Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, May 23, 2012

WE ARE FAMILY

Hari ni banyak la blogger buat entry pasal pemergian Norma ke rahmatullah
Takziah pada Kak Moon &  Talib sekeluarga
[dulu pun pernah citer pasal Norma-Talib ni dalam blog picisan aku ni]
Sekurang2nya penderitan Norma di dunia ni dah berakhir.

Tutup citer pasal Norma, ni nak citer pasal satu citer hindi yang aku tengok kat TV3 2 minggu lepas
Lakonan Kajol & Kareena Kapoor tajuk WE ARE FAMILY
Citernya lebh kurang cam citer STEPMOM lakonan Susan Sarandon & Julia Roberts kalau tak silap
[Biasa la keling kan suka tiru citer hollywood]


Memula layan cam tak best tapi lama2 layan memang boleh meleleh airmata dibuatnya
Citernya pasal satu kapel yang dah bercerai (Kajol & Arjun Rampal)  tapi ada anak 3
[Kajol adalah super cun dalam citer ni]


Lepas divorce, masing2 dah move on, tapi masih contact each other for the sake of their children
Arjun dah kapel dengan Kareena & almost kawen dengan Kareena
Tapi anak2 dia takleh accept Kareena tu, so macam2 la deme buat perangai
[tapi anak bongsunya tu tersangat la comel]
Diaorang siap bagi gelaran witch pada Kareena, even though Kareena tu idak le jahat pun
Kareena tu pulak keje sebagai fashion designer

Satu hari Kajol pi buat check-up & kena detect ada kanser serviks
Pastu dia cakap pada ex-husband dia & finally depe rujuk
Maka frust la si Kareena tapi dia cuba faham keadaan
Yang Kajol pulak tahu dia akan mati so dia ajak Kareena duduk rumah dia
Sebab dia nak bagi anak2 dia biasa dengan Kareena bila dia dah takde nanti

Saat2 bila dah nak mati tu sangat tacing tau
Adib & Aleeya pun setia nengok citer tu sampai habis
[Laki aku takde sebab dia keje]
Kiranya best jugak la layan citer ni, not like typical hindi love story

5 comments:

Nuraz said...

akak pun tengok filem ni dik...mmg touching..huhu...Al-Fatihah utk arwah Norma..

eMMe said...

hehehe...
ade cite hindustan yg mr Hub saya layan tau Sis, hehehe~
tapi kalo dia tak tgk hindustan, i nak tgk, mmg takde can la sis
huhuhu..majuk naik atas tgk tv kecik kat bilik, huhuhuhu....

munna said...

dah lama tak layan hindustan ....

gadisBunga said...

baca ulasan awak pun saya rasa nak nangis....sob.

maya amir said...

hah.. ye ke? laaa saya tak tau pun psl norma meninggal.. ok..skang jugak nak google..