Monday, May 28, 2012

DARI HITAM KE PUTIH

Jumaat lepas, lepas balik keje terus singgah kedai letrik pi beli kipas baru
Bukan rumah aku takde kipas, tapi kipas rumah aku tu dah rosak
2 bijik kipas siling aku beli 4 tahun lepas --- kipas remote brand WINGS

Konon nak lawokan la rumah aku kan...[tapi memang lawo pun dengan konsep rumah aku tu]  tapi bila pakai yang remote ni tau je lah
Kejap2 takleh laju... sensor rosak la... nak switch on pun dah takleh
Kipas kat ruang tamu aku tu kejap ok kejap tak
Kipas kat ruang makan lak kelajuan paling minumum je boleh.. nak lajukan memang dah takleh
Nak pulak bila orang datang segan ya amat sebab kipas punya la lawa tapi tak berfungsi.
 Kipas remote kat rumah aku

Disebabkan kipas kat ruang tamu tu rosak, maka terpaksa la kami pakai kipas berdiri cap SINGER je
Kipas tu pun aku beli masa aku duk rumah sewa dulu [rumah sewa masa tu takde kipas siling dalam bilik]

Dah tak tahan dengan ragam kipas remote ni [dan aku banned semua kipas remote mulai sekarang], so aku beralih ke kipas putih cap PANASONIC je.. Jumaat beli, Sabtu orang kedai datang pasang. Aku beli RM290 untuk dua biji + siap pasang. Puas hati aku!

 Kipas baru aku....

 Walopun dah tak lawa cam dulu, janji kipas aku dapat berfungsi sepenuhnya...

Terima kasih kipas SINGER ni.. It's time to pack & back into the store room... 


7 comments:

AdaM Hawa said...

memang betul la ea.. kipas ada remote cepat rosak.. sbb masa nak pasang kat rumah kecik sy.. org tu kate pasang kipas biasa je.. yg ada remote cepat rosak..

:: Mrs.Eady :: said...

asal ade angin sudah..hehehe..

bunga_rose said...

sayangnyee, cantik kipas tu.. tp dari sakit ati tak berfungsi baik tukar kat yang mmg tahan lasak kan.. hihii

eMMe said...

hurm... skrg ni musim panas sis, tak leh kalo takde kipas... rasa cam dlm bilik sauna, huhu....

Qhaifa Nur said...

kipas remote nih cepat rosak..suka patent yang lama...yang putih ni kena selalu cuci lah pulak.....

Dee said...

husband dee baru beli kipas remote last year..kita tgk lama mana dia bertahan ye..huhu..

Kakzakie said...

Betul Syani... kakak punya kipas tu siap dgn lampu last lembab tak ada angin pun... Kipas jenis lama ni juga yg bagus. Rumah bapak kakak dari kakak kecik sampai kakak tua ni pun masih ok lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...