Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, May 18, 2012

KREATIFNYA BERCUCUK TANAM

Bagi orang yang tak kreatif cam aku, benda2 yang sempoi camni memang boleh buat aku kagum
Tabik spring pada orang2 yang mempunyai daya kekreatifan yang tinggi

Ni salah satu cara orang yang kreatif bercucuk tanam
 Pakai botol air gas je ko!!!!
Pasni botol2 camni jangan dibuang...  boleh buat tanam sayur.


 Ni pulak guna gutter. Tau ke gutter tu apa??
Aku pun tak reti nak translate dalam BM gutter tu apa
Yang aku tau saluran untuk takung air yang kat bumbung tu
[kalau tak tahu juga sila tanya pakcik google la yer]


Yang ni pulak guna tin susu je.. pastu decorate la cantik2


Kadang2 datang jugak motivasi nak bercucuk tanam cenggini
Tapi bila ditambah dengan penyakit "M", kirim salam je la
Tapi yang paling membencikan ---> Asal aku tanam pokok je semua mampus. Menyampah!

6 comments:

~aYu~ said...

hikhik.. sama la kita.. mmg tangan tak berseni la. tangan tak serasi tul dgn tumbuh-tumbuhan ni..

- dieyana - said...

sama la, dieyana pun malas bab2 cucuk2 tanam ni, tapi suka tgk pokok2 yang org tanam cntik/segar bugar. ;-)

bunga_rose said...

mmg kreatif sungguh..

ok, sama... pokok cili sebulan je segar, pastu mati pokoknye hahhaha

|| NaFiRaa || said...

haah.. kreatif laaa.. lepas tuh tak pakai banyak space pon.. nanti boleh cuba jugak nih..

Rinna said...

Sangat kreatif laa.. :)

sissyira said...

salam..

so x ada alasan lagi x cukup tanah kan ;)



jemput joint contest syira :


http://www.sissyira.com/2012/05/contest-2-kata-kata-indah-sticky-post.html