Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 21, 2012

TERTUNAILAH HASRAT DI HATI

Tajuk cam kenal je ek??
Cam tagline blog Kak Ina je kan..[Kak Ina jangan marah no...]

Sebenarnya camni... 
Semenjak aku dah berpindah keje di Sri Damansara ni dah terencat le peluang aku nak makan Puri kat kedai mamak NZ kat Wangsa Maju tu... Kalau ke NZ Curry House tu, itu la menu yang akan aku oder setiap kali breakfast... Kat opis sekarang ni takde la pulak jual puri. Tosei, capati, roti canai ada la..

Disebabkan adik bongsu aku balik rumah aku hujung minggu lepas, so pagi tadi kena la menghantar dia balik ke kampus kat Jalan Semarak tu. Dah alang2 ke area sana & masa tu masih awal lagi, so sempat la aku nyinggah breakfast dulu. So tempat tujuan tak lain tak bukan... NZ Curry House ler...
Kedai tak ramai orang lagi sebab masa tu baru pukul 7pg..

Teh tarik & puri... gandingan pujaan hatiku... 
ALHAMDULILLAH!




11 comments:

eMMe said...

tak penah makan puri, next time leh try, sedap ek...hehehe....

bunga_rose said...

tak penah makan.. errr apa rase dia ek???

eima said...

puri tu pe .... sedap ke tak penah mkn lagi la....

- dieyana - said...

dieyana pun suka nz nih, tapi belum pernah try puri dia, ... suka mkn magi nz..hihkihk..(ni tengah 'teringin; ni, tak sempat nk nyinggah). mula suka kat nz ni bila anak sekoalh genius aulad kat tepi tu..hehhe

~aYu~ said...

heheh.. lama tak gi lepak NZ ni sejak kawin..

SYANI said...

Emme,
Sedap puri ni... cicah dengan kuah kentang..pergh..

SYANI said...

Bunga Rose,
Rasa dia tak tau nak cakap.. kena rasa sendiri la

SYANI said...

Eima,
Puri tu cam dalam gambar tu la. Walopun dia kembung sampai macam tak muat tray tapi sebenarnya benda tu nipis je bila dah dicucuk dengan garpu..

SYANI said...

Dieyana,
Tengah "teringin" tu baik le singgah try makan puri..

SYANI said...

Ayu,
Saya pun kalau tak sebab tak ke area sana, sure tak singgah juga.

|| NaFiRaa || said...

saya kalo gi makan kt kedai mamak.. sy hanya tau oder roti canai telur atau roti canai kosong.. lain2 menu memang tak reti nak oder.. kekeke