Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, May 8, 2012

CAMERON HIGHLAND 2012 - LADANG TEH

Permulaan hari pertama dimulakan dengan makan nasi goreng
Gara2 nasi malam sebelum tu tak habis, kita goreng saje lor...
Lepas siap breakfast, kami pun siap2 nak pi jenjalan
Walaupun masih awal, siap2 jugak le takut jem pulak nanti langsung mana2 pun tak boleh pi.

Masa tu baru pukul 8.30pg kalau tak silap & cuaca jugak hujan renyai2 masa tu
Destinasi pertama ialah melawat ladang teh
Memula kami pegi yang  Cameron Valley Tea House
Masa tu tak ramai orang lagi & tea house tu pulak baru nak buka
So kami just tangkap2 gambar je la




Ni view dari atas... Nampak tak ada anak sungai & waterfall kat bawah tu?? Tapi nak pegi sana cam jauh la pulak...

 Laki bini harus ada gambar sesama kan... Bukti sudah sampai sini!



 Adib ni tangan dia takleh duduk diam tau.. Mesti macam2 pesen kalau tangkap gambar.


 Apa punya pesen ni Adib??

 Boooolatnya muka aku... Ignore me! Admire the background jer..


 Dah macam 3 stooges pulak..heheheh..


Aleeya & opahnya memang takleh berenggang..


Lepas jenjalan kat sini, naik singgah satu lagi ladang teh. Yang ni le tempat yang selalu orang berlakon & iklan dalam tv tu. Masih lagi Bharat Plantation punya. Tapi kat sini, viewnya lagi marveles dari yang sebelum ni.


Masa ni pun deme baru je start bukak kedai. Ada few customers dah makan minum kat situ. Kitaorang malas nak mengeteh kat situ sebab perut kenyang lagi makan nasi goreng. Tapi aku pernah makan carrot cake kat sini. Memang sedap!


Cekidaut the view uols! Cantik kan?? Rasa lapang je otak tengok kehijauan pokok2 teh tu.. Sejuk je mata memandang.


Gambar gedik si Adib dengan serkup hip hop tu. Serkup tu aku beli kat Cameron 2-3 tahun sudah..

Kat sini memang ada laluan untuk pelancong  turun ke ladang teh. Ni aku snap gambar dari laluan pejalan kaki tu. Tapi takat tu je la aku turun. Malas nak turun bawah lagi sebab hari hujan kan. Nanti kasut kotor kena tanah...

 Bakal duta Cameron Valley...  




Aku suka gambar2 kat sini sebab aku rasa cam aku guna DSLR lak..hehehehe
[walhal pakai C903 jer weh....]


Ok dah habis jenjalan tengok pokok teh, kitaorang pi tempat lain lak. Hari masih awal der....

4 comments:

Nini D.. said...

bulan 2 aritu baru naik cameron.. :)

rasp said...

i pun suka pegi and amik pics kat ladang teh....
sbb rasa sejuk jer mata memandang kehijauan tu kan...
adib sama cam sapphire...
amik gambar mcm2 pose...
sbb tak reti dok dendiam...
kids being kids kannnn...

|| NaFiRaa || said...

syoknye!!! dapat gi CH.. saya tak pernah sampai sana lagi.. huhu

yana halim said...

kalau pi Cameron x posing2 kat pokok teh rasa pelik, kan?