Friday, October 28, 2011

SUDAH GRADUATE

Lepas mak call kata dia tunggu kat luar dewan
Kami yang baru sampai dari SACC Mall, tercari² la mak & abah yang dah setia menunggu depan pintu utama dewan. Melilau gak mencari di celah² lautan manusia tu. Cuaca pun masa tu dah agak mendung so takde la rasa nak pitam.. hehehehe. Nasib la mak aku pakai tudung oren, dari jauh dah nampak..
Actually istiadat konvo tak habis lagi tapi mak abah aku dah tak larat duduk dalam tu. Tengok kat belakang tu dah ramai orang tunggu konvo habis.

Tak lama pastu kedengaran lagu Negaraku di mainkan... 
Semua orang kat luar ni terus berdiri tegak.. Terasa bangga menjadi anak Malaysia. Meremang bulu dada roma tau.
Rasa bersemangat dengar lagu ni sambil tangan dok sebok tangkap gambar

Acik khusyuk nyanyi lagu NegaraKu

Semua berdiri tegak [ada gak yang tak berapa nak tegak] masa lagu Negaraku...
Terserlah patriotisme semua orang...

Lepas habis lagu NegaraKu, terdengar la pulak bunyi Caklempong/Gamelan.. Maksudnya perarakan keluar VIP la kot. 
Barisan kereta² VIP dah setia menunggu di pintu utama DATC


Lepas semua VIP keluar, para graduan pun keluar jugak.. Masing² pun memanjangkan leher mencari ibu bapa, sedara mara masing-masing..


Oh.. oh.. di celah² ribuan umat, akhirnya muncul jugak adik aku... Vangga la tu..

Terus jumpa mak abah & peluk cium bagai... Tahniah yer..

Mak yang tersenyum bangga dengan kejayaan anaknya..

Adib bagi bunga kat Mak Teh dia..



Posing time.... acara wajib setiap kali konvokesyen
The proud parents... Konvo anak ke-4.. 

The proud sisters... Pasni tunggu konvo adik bongsu lak

Blog owner & the graduate [Mekap dah hilang ler..]

The proud family

The proud family.... again..


The proud father... besarnya lobang hidung..gagagaga


Graduan yang diraikan... NOOR DIYANA ATIQAH 
[single but not available der...]






Baling Teh.. jangan tak baling....
[Kenapa graduate suka baling topi tu ek???]


Tengah syok² posing, hujan la pulak... Masing² serbu masuk bawah khemah.. Nasib la tak lebat sangat.
Acara bergambar habis takat di situ sebab hari pun dah petang
Lagipun esoknya adik aku pun nak keje
Jubah pun nak kena pulangkan petang tu juga
so tak merasa la kitaorang nak bergaya dengan jubah konvo tu...
Masa Acik dulu sempat la mak ayah aku merasa pakai jubah konvo
Lagipun acik dulu sesi pagi, so petang memang banyak masa nak posing sakan. Lagipun sepanjang perjalanan dari Dewan Sri Budiman tu memang banyak port² yang cantik untuk ambil gambar.

Next konvo maybe Acik lagi [dia ambil master di USM sekarang]
Maybe abang ipar aku [ambil diploma/degree kat UUM]
Finally adik aku yang bongsu di UTM Skudai [2-3 tahun lagi -- Insya-Allah]

** Dah 10 tahun berlalu since my KONVO di UUM.. Rindunya masa tu...

-TAMMAT-


10 comments:

Anaa said...

eee teringat zaman konvo duluuuuu, kat 15 tahun dulu.. hihii.. memang vanggga la taim tu... mak bapak la yang paling bangga kan, bangga dan bersyukur... tak sia2 penat lelah depa mendidik dan menyekolahkan anak2 kan.. Alhamdulillahh...

mekchu said...

tahniah kat adik syani tuh.. terserlah muka happy dia..

gedek! said...

Tahniah ye! mata korang sama lah!

(eh... abah kamu tu mesti segak di waktu mudanya..!)

SYANI said...

Anaa,
Harapnya anak kita pun dapat membanggakan kita juga macam ni satu hari nanti.

SYANI said...

Mekchu,
Terima kasih.. Maunya tak happy... zaman mengadap buku & exam dah berakhir..

SYANI said...

Uncle,
Dah namanya adik beradik mesti la ada yang sama.

Pasal bapa saya tu, you are so right! Sampai sekarang "saham" dok laku lagi...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lega jugak konvo dah buat kat datc, kalo tak kami yang kerja sini kena berebut2 parking dengan parents..hehehe

kakyong said...

tahniah..

rindu jgak time konvo dulu.. dah 15 tahun berlalu.. ntah bila dah merasa konvo lagi... hihii, berangan nak sambung belajor lagi..

mr icham said...

tak dapat join....sob sob sob...

SYANI said...

Mr Icham.. tu yang aku tepek gambo banyak² kasi ko tengok. Nak banyak lagi pi terjah fb..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...