Thursday, October 27, 2011

SACC MALL... HERE I COME

Sambungan part pegi Konvo UiTM hari tu
Tengok tajuk entry pun sure korang dah tau aku gi mana kan..
Daripada belengas dengan peluh kat luar dewan konvo tu, aku ajak adik aku pegi jenjalan kat Shah Alam.
Paling dekat dengan UiTM tu pun JAKEL la, tapi mood nak beli kain & langsir  semua dah takde
Nak singgah GIANT @ TESCO pun dah common sangat [kat mana² pun ada]
Last² adik aku ajak gi SACC Mall... [ahkak dia kan tak pernah pegi lagi..]

Tujuan asal sebenarnya nak gi makan Pizza Hut [kat depan UiTM ni pun ada sebenarnya]
Tapi nak membazirkan 2-3 jam tu rasanya eloklah ke tempat yang boleh jalan² cuci mata sekali
Jalan pun tak berapa jem, so telah sampai rupanya ke SACC Mall yang dibangga²kan sangat oleh warga Shah Alam... 
Sebelum terjah Pizza Hut yang kat tepi pintu masuk tu, ambil ekon kat dalam ni dulu.
Konsep dalam SACC Mall ni ala² Great Eastern Mall pun ada..

Kat ruang legar tu, tengah sales giler... sampai 70% less lak tu... 
[gaji tak masuk lagi la pulak]
Cepat² gi terjah tau sebab sales tu sampai 30/10/2011 je rasanya
Handbag banyak lawo2 tau... geram aku!!
Candid!!!
Tak tahu nak pegang apa, last² pegang je la kotak spender Kickers ni.

Anak² aku lak asyik berkepit dengan Mak Cik depa [adik ipar aku]. Takpe².. kasi dia training jaga 2 orang budak ni. Esok² dah ada anak, senang sikit..hehehehe.

Dah letih jenjalan, jom pi makan la pulak... Tuju Pizza Hut lak. Punya la ramai, tempat pun takde. Tapi dah nak jadi rezeki kami agaknya, dapat juga menyendat dalam tu. Lepas kami masuk, ada 2-3 orang lagi masuk, pastu staf situ cakap Pizza tutup selama 1 jam.. [Maybe sebab dah ramai sangat kot]

Time to order the pitza... Of kos la nak cuba yang baru tu.. 
ULTIMATE CHEESY 7  

Sabar menanti makanan tersedia... lapo seh!!!

Budak² ni pun dah kelaparan... 

Lepas makan kat situ, perut pun dah kenyang, [pizza tak habis kita kasi tapau je lah]
Kitaorang pun pi naik surau untuk sembahyang. Suraunya dah le jauh nun kat tingkat atas sekali [4th floor].
Masa tu dah dekat pukul 4 ptg dah...  Dah alang² nak masuk waktu Asar dah, tunggu la sampai masuk waktu. Sembahyang awal², kang takde la kelam kabut. [Mak aku pun tak tepon lagi maksudnya istiadat konvo tak habis lagi la tu]

Lepas solat jalan² jap dalam tu. Hasben aku singgah kedai kasut la pulak. Tapi tengok je la pun, belinya tidak. Mahal katanya... takde offer  lak tu.


Tetiba masa tengah jenjalan tu, hasben aku nak gi toilet lak. Sakit perut banyak makan pizza la tu..
Sementara menunggu dia pi toilet, sempat lagi aku pi masaj kat kerusi GINTELL ni.
Orang tak ramai so tak le segan sangat.. First time aku try menatang ni
Best..best.. rasa cam nak suruh hasben beli je kerusi urut ni letak kat rumah...heheheh
Bergegar² badan aku dubuatnya.. Yang paling best bila urut kat kepala & belakang tengkuk
Tapi kejap sangat la mesin ni urut [aku masuk singgit je pun]

Eh.. mak dah call... Konvo dah nak abis la tu
Jom pi balik kampus [tengok jam pun dah pukul 5 petang da...]



5 comments:

Qhaifa Nur said...

tak pernah sampai kat sana lagi, dengar citer syani macam best je...

|| NaFiRaa || said...

saya warga shah akam pon pernah singgah sekali jek.. tu pon kt ground floor dia jek.. tak tau nape x de nafsu nak window shopping kat situ.. keh keh keh...

Dalila Hamid said...

lama x ke SCC mall.... skrg kedai pun dh byak.... time dah gaji shopping best!!

yana halim said...

tempat akak merayau time lunch....hehe

ajumohit said...

uiisshh sopping, bestnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...