Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, October 18, 2011

CARA MUDAH BACA BLOG

Korang tau tak ada cara mudah nak baca blog?
Rasanya dah ramai yang tahu kot, tapi aku nak bagitau jugak kot² ada yang tak tahu
Kengkadang kita dah lama tak singgah satu blog tu so kita pun ketinggalan beberapa entry yang lepas² kan
Jadi supaya kita dapat balik catch up apa yang kita ketinggalan
boleh la cuba cara ni

Caranya mudah jer
cuma tambahkan perkataan "/view" di hujung url sesuatu blog tu

Contohnya untuk blog aku ni:
http://www.syaniaftersix.blogspot.com/view

Lepas tu akan keluarlah segala entry yang pernah dipublish kat blog tu

Di bahagian tepi tu korang boleh la pilih layout yang macam mana korang nak
[boleh la korang cuba mana yang korang berkenan]
Kalau ikut aku, aku suka pilih sidebar je



Sekarang korang boleh khatam satu blog tu dari awal sampai habis
Tak payah nak tekan older entries ke, read more ke, home ke
Just pilih je entry mana korang nak baca
Nak komen pun boleh terus je dari situ
[tekan je bahagian komen & akan keluar la semua komen² yang ada]




Cumanya kalau korang guna layout ni
Tak dapat la tengok semua widget & background blog korang yang cantik² tu
Tapi dah memadai la kalau nak baca latest entry & beri komen
Cubalah!


12 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak pernah tahu pulak. thanks :) mak suka.hehehe

Sidratul Muntaha said...

dah try n error semalam
tapi takleh gi la..
mcm serabut plak otak aku nengok!
huhuuh

SYANI said...

Sidratul Muntaha,
Cuba pilih yang sidebar, insya-allah tak serabut..

SYANI said...

Elissmie,
suka?? toce..toce..

LYAfrina said...

lya bru je tau ni... blh la try... lg mudah & cpt kan..

Kakzakie said...

Nak cari yg mudah ye Syani...

Qhaifa Nur said...

tak tahulah pulak..tq atas info

rasp said...

i tak tahu pun...
makacih sharing info nie...

Sari Yusa Ibrahim said...

nak merepek meraban jugak ni, hehehe.. thanx... sharing is caring, kan...

- dieyana - said...

baru tahu hari ni..ehehh, tq ya! ^__^

Kak Aya said...

t.kasih sb bagitau...tak pernah tau pun selama ni ada cara mudah begini.

efa fairuz said...

waahhhhh!! saye tak pernah tau ni!

hebbat!

tq syani!! :D