Tuesday, October 18, 2011

BEG ADIB

Jom terjah apa ada dalam budak bertuah ni
Ekceli beg ni asalnya beg si Yaya
tapi sudah ditakeover oleh si Adib
[power puff girl pun bantai pi la]

2-3 hari ni dok mengusung beg ni ke hulu ke hilir
Macam ada harta karun dalam tu
Excited nak sekolah gamaknya
Masa dia tengah main komputer, aku selongkar la beg dia
Nak tau gak apa benda yang dia isi dalam beg tu
Ya Allah....Pinggan melamin aku pun dia isi dalam beg tu
[patut la pinggan aku hilang satu]
Ini adalah gara² abah dia belikan set mainan Pizza kat dia
sebab takde piring nak serve kat orang, pinggan aku dia ambil
ish..ish..ish...
nasib baik dia ambil yang melamin, kalau ambil yang kaca dah lama agaknya berkecai
 Ni tengah main masak² ngan Yaya.. berterabur pizza atas tilam..

Ni pizza meneti [read:spageti] untuk mama, ko ado???

Kengkadang perangai pelik² budak² ni memang boleh menimbulkan marah. Tapi bila lepas² tu bila diingat balik, lucu pun ada... Haish... poning melayan budak² ni..

5 comments:

gedek! said...

bakal bukak kedai pizza ni...!

haha!

|| NaFiRaa || said...

pinggan masuk dalam beg?? hahahahaha.. klakar sungguh..

betol lah kan.. kadang2 kerja dorang mmg boleh menimbulkan kemarahan.. tapi bila di pikir balik.. boleh gelak sorang2..kikikiki

SYANI said...

Uncle,
Insya-Allah... walopun sekali pun tak pernah masak pizza..

SYANI said...

Nafiraa,
Jangan main²... anak² saya ni macam doraemon.. macam² ada depa simpan dlam beg.

rasp said...

hahahahahaha...pinggan tu :D
tul tu sis...masa kejadian ada timbul amarah kan...
tapi bila jadi kenangan, nak tergelak pun ada...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...