Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, October 25, 2011

KONVO UiTM, SHAH ALAM - PART 1

Ahad lepas adik aku yang ketiga [Ateh] akan ambil Ijazah di UiTM Shah Alam
Pepagi lagi mak, abah, acik & wife dia datang ke rumah
6.30 pagi dah sampai kat depan rumah aku... 
Kitaorang baru nak bangun sembahyang Subuh...
Sedang elok la tu... kalau tak mungkin kami akan Subuh dinosour gamaknya..

Lepas siap² & habis nonton citer Karak, kitaorang pun  gerak le ke Shah Alam
[dalam kul 10.00pg lebih kurang]
Kami pegi 2 biji kereta je pun
Lagipun adik aku [Acik] tu pun bekas graduate UiTM Shah Alam gak
so dia dah expert la area² Shah Alam & selok belok UiTM tu
Lupa lak, adik aku punya sesi petang lak tu [dalam kul 1]

Perjalanan ambil masa dalam sejam lebih gak le
Aleeya naik kereta dengan Opah & Atuk
Kereta aku lak hanya  aku, hasben, Adib & adik aku yang bongsu je
Dalam kereta, lepas minum susu sebotol si Adib dah belayar
Sampai je Shah Alam dalam kul 11.20 pg, gi ambil Ateh dulu kat apartment yang dia sewa
Nasib baik le dekat je dengan UiTM tu
Masa ambil dia tu awal lagi so kami decided nak pi lunch dulu sebelum hantar dia ke dewan konvo kul 12.30tgh.

Lepas lunch, kami pun gerak ke  UiTM
Jem gila kat gate masuk sebab ramai yang nak pegi konvo
Last² kami terpaksa pusing ikut belakang sebab jalan shortcut tu dah kena blok
Bila dah sampai, drop Ateh dulu [sebab dia dah nak kena queue untuk masuk dewan] pastu baru gi cari parking
[Masa ni kitaorang dah terpisah dengan Acik, so pepandai la cari jalan sendiri]

Kami parking kat padang kawad
Itu je pun tempat yang ada kosong lagi
Kata Ateh, konvo kali ni buat kat dewan baru
Tahun lepas masa Acik konvo masih di Dewan lama lagi 


Lepas parking, posing dulu... bukti dah sampai UiTM ma....


Dari tempat parking, kena la menapak jauh sikit
Main redah je le ikut orang depan kitaorang
Tah ikut celah bedah mana pun kita main folo jer
Sekali masuk kot celah stadium la pulak
Tu dia dewan baru atas bukit tu.... jauh oooo nak daki tangga 


Dah sampai pinggir stadium. kena naik tangga curam ni pulak
Nasib tak pakai stiletto, kalau tidak sure dah terpeleot kaki aku..

Akhirnya... sampai juga aku ke puncak...
Inilah dewan konvo tu
Kat belakang tugu ni ada khemah untuk orang yang tak dapat masuk dewan [macam kami]
Yang dapat pas masuk hanya mak & ayah aku je...

 Ni main entrance Dewan Konvo..
Ramai giler orang yang menunggu kat situ [maybe sebab redup kot]


 Ni satu lagi view Dewan konvo ni
Ini dari side yang Acik naik
Kitaorang ni naik dari arah yang berlainan
depa ikut timur, kami ikut barat 
lantaklah kot mana pun, janji jumpa kat situ


Another shot of main entrance...
Masa ni dif² kehormat tak sampai lagi
Mak ayah & para graduan dah masuk dewan dah..


Lautan manusia yang membanjiri DATC...




Penatnya nak tulis.. nanti sambung lagi..

6 comments:

|| NaFiRaa || said...

cantek nye dewan baru.. cam kat putrajaya jek..

mama tims said...

skang kan musim konvo..congrats pada ateh..

munna said...

teringan zaman munna dulu... dulu kat dewan sri budiman je...

SYANI said...

Nafira
Adik saya kata ni kali kedua konvo buat kat dewan baru ni

SYANI said...

Mama Tims,
Memang musim konvo pun..paper pun liputan banyak pasal konvo kan??

SYANI said...

Munna,
Ye lah, dulu dewan Sri Budiman sekarang DATC lak...