Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, October 20, 2011

CINTA DI MUKA BUKU

Nak tanya korang, korang add tak ex-ex korang kat fb?
Paham tak maksud aku?
Maknanya kalau korang punya ex-boifren ke, ex-suami ke, ex-lover ke
korang add tak depa jadi friends korang?


Pengakuan ikhlas, aku tak pernah ada special boyfriend sebelum aku kahwin
so hasben aku lah my first steady boyfriend
Kawan² laki memang la ramai tapi kawan buat gelak² boleh la..heheheheh

Biasa la kan pompuan pemalu tak lawa macam aku, mana la ada orang nak kan??
Tapi aku je beria² nak kat orang, tapi malu nak mengaku, malu nak cakap
Nanti orang kata perigi cari timba...heheheheh
Jadi apa boleh buat, bila takde boifren, ada secret admire pun jadi le..
[bukan dia yang admire kat aku, aku yang admire kat dia ..]

Bebaru ni terjumpa la kat fb beberapa orang yang pernah menyebabkan aku love crush kat depa [ada gatal la jugak aku ni sikit²]
Tapi aku tak add pun... just belek² album depa je
Bila dah terjumpa sorang, saje la search yang lagi 2-3 orang [bajet ramai der]
Wah... tak sangka terjumpa fb depa sebab depa pakai nama sebenar
[nampak beno lurus bendul] ---> macam laki aku [pakai full name lak tu]

Semuanya aku tengok dah mengalami perubahan fizikal
dah makin tembam² semuanya & makin tak hensem pun ada
[nasib aku tak kapel dengan depa] ---> waktu hensem nak, dah tak hensem tak nak pulak
dasar memandang rupa sungguh aku ni...
Tapi dengan hasben aku, aku tak pandang rupa pun... tapi pandang hati.. [uweks!!!]

Time duduk² sendiri , bersyukur dengan apa yang tuhan dah berikan pada aku
Even ada yang kata aku & hasben aku macam langit dan bumi
tapi.... ada aku kesah???? 
Orang yang mengata aku tu pun 2x5 jugak dengan aku 
[lakinya idak le hensem tara mana pun]
Yang penting, hasben aku sayangkan aku & anak²
Mungkin semua ex-ex secret admire aku tu bukan jodoh yang terbaik untuk aku
sebab yang terbaik untuk aku dah ada terpacak depan mata aku ni ha... 
terima la seadanya...

Kadang² time aku sedih, aku cakap pada hasben
terima kasih sebab sudi kawin dengan aku
[ni aku cakap dalam hati je la]
kalau abang tak kawin dengan sayang, sampai sekarang la sayang andartu gamaknya 
[ini memang aku cakap terang²an dengan dia punya]

So far, hasben aku pun takde la pulak pernah membangga²kan ex-ex girlfriend dia kat aku
[kalau nak kena pelangkung sila la buat wahai abang...]
Alhamdulillah... tak pernah la pulak dia compare aku dengan orang lain
hopefully dia akan terus terima aku seadanya sampai bila²...AMIN..

6 comments:

yana halim said...

uik! akak pon guna full name daaa.. penghargaan buat mak & ayah yang bagi nama cenggitu kekdahnya. hahaha...

|| NaFiRaa || said...

FB ex ex memang x jumpe carik.. kalo jumpe x tau lah add ke x.. muehehehe

atty's said...

kat fb kty takde ex2 nie..not allowed..ekekekkee

sisdee said...

for me..better tak payah!! heheheh kang mcm2 bisikan kat telinga..kang ada bisikan suruh chat..kang ada bisikan suruh jumpa..so better tak yah hahahaahh

Mamatasnim said...

memang ade add..just nak tgk famiy n anak2 je..hehe..tak terlintas pun nak feeling bagai..betul kata Syani.suami kite jodoh terbaik yang tuhan bagi..:)

Mak Izz said...

hikhik suka pulak topik ni. add as a friend je. tgk gambar family masing2. tu je x lebih drp tu cewahhh... tp ramai lg yg masih membujang (bajet ramai) kihkih.

eh apsal syani xde peminat. cun aperrr.... mesti ramai secret admire ni tp syani xtau. secret kan... hehe!