Monday, November 1, 2010

U Me Aur Hum

Sape tengok citer hindustan kat TV2 Sabtu lepas?
Tajuknya U Me Aur Hum

aku ni takde intention pun nak tengok
nak2 pulak hero yang tak berapa nak berkenan so kureng la sikit nak tengok
Tapi disebabkan dah takde citer nak layan
aku layan je le citer tu
memula cam tak best tapi lama2 cam best pulak

Aku pun tak tengok dari awal
tengok pun dah lewat sejam
bila dah syok2 tengok pulak berebut dengan anak
kalau lawan dengan Wonderpets mana boleh menang kan???

Alkisahnya citer ni tentang satu kapel ni yang berkenalan dalam satu cruise
hero - Ajay Devgan,  heroin - Kajol
lepas berjaya tackel si heroin, hero ajak kawin so they did
pastu baru si hero tahu yang isteri dia ade alzheimer
memula cam ok tapi lelama penyakit makin teruk
lupa nak habaq si hero ni doktor pakar sakit jiwa
so jangan ingat doktor boleh overcome problem okeh
bila depa ade situation camtu depa pun serender cam orang biasa gak

One day bila penyakit dah makin teruk si hasben hantar bini dia ke hospital
bila wife dia kat sana di cam lonely 
pastu atas nasihat kengkawan, dia tekad bawak keluar wife dia dari hospital tu
& decided nak jaga wife dia sendiri
terharunya tengok citer tu.. aku sampai nangis2 ko!
ade lagi ke hasben yang setia camtu sekali  zaman2 sekarang ni yer???

Sape tak tengok lagi citer ni, silalah tengok
memang best & tak rugi korang tengok
& Kajol sangat2 cantik dalam filem tu...

2 comments:

FarhanaDr said...

Heee.. Saye suke cite ni.. Siap sanggup beli DVD dia dulu.. Cite dia berat sket, mula2 agak slow tapi best.. Banyak pengajaran.. Heehee.. :)

sw33tdarling.com said...

dulu minaaaaaaaaaat tgk cerita hindustan.. skang minat tgk korea plak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...