Wednesday, November 10, 2010

Langkawi Part 5 : Telaga Harbour

Lepas turun dari kereta kabel kitaorang ronda2 la kejap kat Oriental Village tu
tapi tak lama la sebab dah pukul 3.
Lagipun kitaorang tak lunch lagi. Sian la kat anak2 kot2 depa lapar
last makan pun breakfast pagi tu jer. 

Kalau ikutkan lepas naik cable car kitaorang nak pi Underwater World pulak. Takut tak sempat [sebab tak tahu Underwater World tu tutup pukul berapa] so lepak ala kadar tengok arnab pastu bergerak ke Pantai Cenang. On  the way ke Pantai Cenang tu kita akan lalu Pantai Kok. Kat sini korang akan lalu satu tempat yang dinamakan Telaga Harbour. Kat sini ade banyak kapal berlabuh. Boleh la feeling2 Monte Carlo kat sini.

Gambar ni aku cilok dari pamplet kat dalam bilik aku

Disebabkan dah kelaparan sangat, so kitaorang pun berenti kat sini untuk makan. Ala bukan makan kat restoran2 tu [mahal siot] tapi kitaorang belasah KFC je.. [Datang jauh2 makan KFC jer???]. Dah itu je yang senang & murah kat situ..hehehe.. 

Lepas melantak kitaorang sempat la posing2 jap kat dek kapal2 tu. Nak jenjalan lama2 pun takleh jugak sebab nak kejar masa ke Pantai Cenang pulak. 


Gambar kena sipi je sebab nak tangkap gambar budak2 dengan kapal ade gambar JAWS! 


 Mak pak depa pun nak posing gak! Baru nak bergambar berdua sibuk la pulak si kecik tu intefrem. Peace konon!
 
Gambar syok sendiri... nak buat poskad le kunun2...



Jom gerak gi Pantai Cenang... Jom pi Underwater World..

1 comment:

JUE said...

A'ah...tempat ni mmg cantik!!! Tapi Jue aritu x jln2 pun kt sini juz singgah isi minyak je seblom naik ke cable car. huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...