Monday, November 22, 2010

Cabaran 10,000 langkah sehari

Semenjak dua menjak ni memang terpanggil nak menyahut program 10,000 langkah sehari. So aku & the geng pun belajar2 la menapak ke setiap bangunan yang besar2 kat Wangsa Maju ni. Hehehehe

First destination untuk memejalkan otot2 kaki &  vontot (sebab nak kena mendaki bukit sikit) ialah Wangsa Walk. Dulu kalau jauh sikit mesti nak naik kereta la ni tak payah. Kita jalan kaki saja. Tak sampai 10 minit dah sampai.  Pi sana bukan buat apa pun, kalau tak makan, pi cuci mata saja.


2nd day lak pi Carrefour. Tercungap2 jugak kitaorang ni. Tapi alhamdulillah selamat sampai & balik. Takde la yang pengsan kat tengah jalan.


3rd day pulak, again ke Wangsa Walk. Memandangkan Wangsa Walk tu dah terlalu dekat untuk kitaorang walk [alah bisa tegal biasa kan...], semedang le kitaorang ke sana. Jimat duit parking, jimat duit minyak kereta, tapi takut bila masuk ke dalam Wangsa Walk dah tak dapat nak jimat dah. Macam2 ada kan... Soon orang kat Wangsa Walk tu pun dah boleh cam muka geng 4 serangkai ni..

Sebelum raya hari tu dah menapak ke kedai Romantika. Apa ada kat Romantika tu nanti aku buat entry pasal kedai ni. Next destination kitaorang adalah gerai kuih simpang 3 tu [yang aku citer beli donut bunga tu]. Next week la pulak kot.


 Rasanya sini2 je la tempat yang kitaorang boleh menapak tu. Bukan tak boleh ke JJ ke Giant ke tapi memandangkan luch hour kitaorang hanya sejam je so masa agak limited disitu. Kalau cam opis lain hari Jumaat boleh rehat 2 jam, dah harus dah kitaorang menapak ke sana..

** Geng 4 serangkai akan jadi 3 serangkai je bulan depan... sedey!!!

2 comments:

Me said...

birthday i 19 nov. tau.. sehari selepas ekau... menapak 10 ribu langkah adalah sgt mencabar... hari2 eden [ark keta jauh tapi masih melangkah ke ofis dr parking keta tak sampai 50 langkah rasanya... :(

JUE said...

Arghhhhhh...masih tidak suka menapak jauh2!

Entry terkini: Vacation lagi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...