Wednesday, November 30, 2011

JOM JALAN-JALAN DI LANGKAWI LAGOON RESORT LANGKAWI - PART 1

Lepas siap², kami pun bersedia nak jalan kaki 
[naik buggy tak leh berenti nak tangkap² gambo]
Jalan kaki nak pegi breakfast la... sambil² tu tangkap gambar 10-20 keping

Lepas keluar bilik, tangkap gambar, jalan sikit tangkap gambar lagi
Kalau boleh kat semua celah bedah nak snap gambo
[Punya la banyak gambar sampai nak penuh memory kad henpon aku]

Layan je la gambo² kitaorang ni...
Adib dah standby, cuma tunggu abah dia pakai kasut jer
Tapi sebelum tu... posing dulu kat balcony dengan pemandangan yang cantik

Nak tangkap gambar dalam bilik, tak kuasa la... 
sebabnya bilik dah macam tongkang pecah


Bila dah keluar bilik, tangkap gambar lagi....lagi... dan lagi...
 Ni betul² di ruang legar depan bilik kitaorang
lorong ni semakin lama semakin luas
kat tempat yang luas ni la buggy akan buat u-turn

Kat hujung lorong ni ada la bangku untuk duduk²
Ni kiranya penamat lorong tu la
[malam sebelum tu, bila anak² dah tido, kami laki bini keluar bilik pi lepak² kat sini la]
Ruang kat sini luas tau... kalau nak main badminton pun boleh 
 Sini la bangku yang kami lepak malam tu..




Laki aku ni payah tul nak senyum kalau tangkap gambar.. 
Macho la konon camtu... hek elleh!!!


 Meneruskan perjalanan menuju ke tempat makan
Lupa nak cakap, kat wing aku ni ada SPA tau
tapi aku tak pegi la... sure mahal bapak kan??


Another view


 Selagi tak habis lalu sini, keep on posing, posing & posing..
[Bukan selalu dapat duduk sini kan??]



 Yaya muka masam sebab aku tak bagi dia pegang henfon aku..




Akhirnya tiba di permulaan simpang.... POSING lagi!!!! 
Ya-Allah.. besarnya peha aku...






 Disebabkan perut dah lapar, singgah makan dulu le yer...
Pas makan baru kita gi tour resort ni lagi.

Kami makan di Anjung Brasserie yang betul² mengadap kolam renang
Boleh pilih la korang nak makan open-air ke, kat dalam ke
Makan secara buffet, biasa la kan... Punya la banyak pilihan
 Omelette... favourite aku kalau stay kat memana hotel


 Adib makan roti canai
Yaya makan waffles & lempeng
[banyaklagi makanan sampai tak larat nak tangkap gambar]


Lepas makan, duduk rehat kejap.. bagi makanan hadam jap
Sambil tu tengok la gelagat tok² Arab yang makan kat situ
Sebabkan rimas tengok rambut Yaya tak berikat, aku pun tolong tocangkan rambut dia..
Buat tocang simple jer... 
[Sikat ngan getah rambut memang aku spare dalam henbeg]


Orait... jom kita start tour tempat lain pulak...
[terpaksa aku buat entry lain.. nanti muntah pulak korang tengok gambo kitaorang banyak²]

5 comments:

|| NaFiRaa || said...

bestnye... tak sabar nak tunggu next n3.. best2!!

Dalila Hamid said...

cantikla view kat resort ni... class!! :)

yana halim said...

penah jugak posing2 kat sini....tapi posing je la. hahaha...

♥nrina♥ said...

mewah bergambar ni hehehe...

Redbloodsnow said...

best lah. teringin nak ke sana for honeymoon. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...