Tuesday, November 29, 2011

PAGI YANG INDAH DI SEA VILLAGE

Aku bangun awal  di hari terakhir aku di Langkawi
Anak² lak masih berselimut...
Lepas mandi & buat nescafe, aku lepak kat balcony 
untuk menghayati keindahan ciptaan Allah
Sementara hasben aku lak mandi 
Tapi subuh² tu  idak le aku tangkap gambar...
Gelap gelemat apa yang nampak pun kan

Bila hari makin cerah, makin cantik pemandangan yang terbentang depan mata
SUBHANALLAH! 
Pemandangan di awal pagi... 
Pemandangan dari belah kiri

Pemandangan dari belah kanan lak..
Wah.. matahari baru memancarkan cahaya.. 
[Kalau ikutkan dari sini boleh nampak puncak Gunung Mat Cincang]

Ni view depan pulak... [tercerah lak gambo ni]

Tak lama pastu sampai la awan mendung...
Baru nak feeling² gud morning sunshine, mendung la pulak...

Tak lama pastu hujan pun turun tapi renyai²...

Tiba-tiba, waktu aku toleh belakang, budak bertuah ni dah bangun dah 
Budak berbaju Langkawi  & berseluar Doraemon
[Baju Langkawi tu beli kat Oriental Village tu le]

PEACE YO... [sebut ala Maharaja Lawak Mega..]
Muka tak basuh, gigi tak gosok, taik mata berselepat..

Rupanya Allah nak bagi hadiah pelangi ni untuk kami tengok...
Cantiknya!!!!

Setia duduk di balkoni, sampai pelangi hilang..

9 comments:

lieyalatif said...

subhanallah!!!

cantik betul pemandangan ni....dengan siap ade pelangi lagi...untung betul dapat snap....

kakchik@ella said...

Langkawi .. Dh 4 tahun KC tak pegi.

Ijah EmoTemo said...

cantiknya pemandangan :)

|| NaFiRaa || said...

canteknye gambar pelangi tuh.. bukan senang nak tengok pelangi cam tuh.. cantek sgt!!!

munna said...

cantiknya.... gara2 entry langkawi kat blog Syani dah bagi hint kat en abg nak ke Langkawi 2012 nanti.. semoga diperkenankan

SYANI said...

Lieyalatif, Nafiraa & Munna,
Alhamdulillah, memang rezeki sangat dapat tengok keindahan pelangi tu.. Walopun pakai kemera henfon, tapi dapat jugak tangkap gambar yang cantik tu..

SYANI said...

KakChik,
Lama tu dah 4 tahun... Kena pegi lagi la nampak gayanya..

SYANI said...

Ijah,
Memang cantik pemandangan tu..

SYANI said...

Munna,
Insya-allah.. saya doakan awak sekeluarga dapat jejak juga Langkawi tahun depan..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...