Wednesday, November 23, 2011

LANGKAWI 2011 (DAY 3) ---> HOTEL MAHAL

Punya la tak nak reveal hotel mana aku duduk ek...
Nak surprise konon...  
Sape yang dah terjah album aku kat fb sure dah tau aku duk mana kan
Terus terang cakap, ni le first time aku duduk hotel mahal cenggini
Sanggup bayar mahal sebab nak merasa
[Ate awok jeles gak nengok Ana Suzana duduk hotel mahal..ngeh..ngeh..ngeh..]

Lepas je mengenyangkan perut makan laksa, terus tuju hotel ni
Aku dah buat reservation 2 bulan sebelum datang Langkawi
Booking guna agoda... kebetulan ada diskaun hampir 50%... maunya tak nak booking duk sini
Sekali lagi terima kasih pada MYMEKAR sebab promot hotel ni

Biasa la nafsu laki muda kena layan... kot² tak sempat merasa
[walau RM terbang melayang²]
Jeng..jeng..jeng.... sini la kami stay untuk 1 malam [lebih² tak mampu noks!!]
 eh..eh.. terlajak pulak laki aku ni.. Nak ambil gambo pun tak sempat.. Sila gostan sikit yer..


Sini la tempatnya.... LANGKAWI LAGOON


Actually tenpat ni dekat je ngan airport. Dan dekat jugak dengan Langkasuka Resort yang pernah aku stay masa hanimun dulu. [La ni pun Langkasuka Resort pun dah tukar nama kepada Four Points Sheraton Langkawi].  Resort ni bersebelahan dengan Perdana Apartment. Memang tersorok sikit resort ni & agak privasi. Simpang masuknya betul² bawah Jambatan Kuala Muda tu.. 

Lepas parking, terus tuju reception counter & bagi booking slip. 
Tapi yang tak bestnya.. tetiba je mintak deposit RM200
walhal aku dah bayar RM600 masa booking online
[shot duit shopping aku tau....walaupun depa kata akan refund balik masa nak check out nanti]
Tetamu terhormat baru masuk ke lobby...hehehehe


Sementara menunggu tu kami dapat welcome drinks.. Tak tahu apa namanya tapi sedap juga.. Ada rasa pineapple pun ada..
 Lepas tu snap² la sikit gambar lobby hotel tu..
  
Kat area lobby ni WIFI free..


Tak lama pastu baru dapat  tahu bilik & dapat kad kunci bilik

Orait... jom gi bilik kami
Nak gi bilik kami kena naik buggy [nak jalan kaki pun boleh tapi jauh la sikit]


Sebabnya kena naik buggy, sebab bilik kami kat sini
Sea Village... kami duduk kat Deluxe Studio Suite Sea Village

Hasben baru lepas turunkan beg dari buggy... 


Ini lah dia bilik kami 

 Canggih tak canggih kena pakai card baru boleh bukak pintu...


View dalam bilik kami



Dan ini view dari balcony kami..


Amacam?? Cam best kan?? Viewnya memang cantik, tertarik, menarik dan memang da bommmm wa cakap lu...
Sape yang teringin nak duduk sini, pi la jenguk website depa
Tak pun kalau nak tahu latest diskaun sila je jenguk website AGODA tu
[psttt..jangan lupa spare duit at least RM200 untuk deposit masa cek-in nanti]

Masa itu emas ok.. so takkan nak lepak kat hotel je kan. So kami teruskan ronda² di area lain pulak. Nanti aku review apa yang ada kat resort ni yer..



** Kat bilik kalau nak WIFI kena caj RM25/day. Ada ke patut???  Dah le bayar mahal lagi nak caj pulak. Baik duduk motel Sinaran haritu... WIFI  FOC je 24jam...

4 comments:

|| NaFiRaa || said...

Ya Allah.. canteknye!! berbaloi kalo bayar mahal pon.. hehehe

amiey lee said...

bestttt sgt..teringat honeymoon dulu stay kat nexus karambunai sabah...besttt sgt..tapi tkblh lebih 1 mlm heeee....

Deqna said...

memang cantik.... berbaloi2 lah...

♥nrina♥ said...

bape harga tu? leh tau hehe..tp x patutlah wifi kene bayar..kat lobby jelah free ek..

kita pun cadang nak g langkawi tp lain tahunlah..best gak blog syani ada tunjuk detail..senang nak survey nanti hehe..tq ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...