Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, November 24, 2011

LANGKAWI 2011 (DAY 3) ---> ORIENTAL VILLAGE

Hari ke-3 belum berakhir, so masih ada tempat aku tak habis singgah lagi
Memandangkan ini hari last untuk jalan² so kami pegi ke Oriental Village
[Esok plan nak ronda² dalam resort jer... lagipun flight pukul 12.30 tgh]

Kat Oriental Village ni la ada Cable Car
Tapi kali ni hasben aku kata dia tak nak naik dah
Lagipun aku pun tak teruja pun nak naik sebab tahun lepas dah naik dah
OV ni memang aku singgah everytime aku ke Langkawi
Walaupun cuaca hujan renyai² tapi jalan tetap jalan

Sampai di OV dah dekat pukul 4.30ptg. 
Cuaca hujan & orang pun tak ramai...
Kat cable car pun takde orang beratur.. lengang jer


Saje singgah kedai cenderamata... kot² nak beli souvenir
Tapi semuanya tak berapa menarik, lagipun agak mahal harganya
[Lagipun duit aku kan dah shot RM200 buat deposit hotel.... hilang napsu nak shopping dibuatnya...]
Kami cuma beli T-shirt Langkawi je kat budak²
Itu pun 4 helai RM18.. dapat la Yaya & Adib 2 helai sorang
Adib dengan beg plastik berisi T-Shirt dia..


Tengah jenjalan tu tetiba hujan agak lebat
Kami pun cari la pot untuk lepak²
Aku ajak hasben aku gi beli aiskrim [hujan² pun nak makan aiskrim]
Ye la kan.. daripada duduk melepek sambil menguap², baik le sumbat mulut dengan eskrem
Aku beli eksrem skoop tu je... satu skop RM1.50. Pilih le perasa apa korang suka
Adib pilih eksrem warna warni..


Kami pilih pot mengadap kolam.. La ni dah disediakan payung ala² kanopi kat situ
So takde la kena hujan.. Lagipun banyak kerusi bawah tu... duduk la kat mana korang suka
Yaya pilih kerusi paling depan mengadap kolam
Elok la tu, bebudak duk barisan depan
Boleh mak bapak depa beromen kat belakang...wakakakakaka




Lepas lepak kat situ, hujan pun dah kurang, kami teruskan perjalanan
Konon nak tengok gajah tapi gajah pun tak mandang
Hujan² ni semua binatang masuk kandang... bosan tul
Pastu lalu la pulak kat tempat mainan ni.. Adib ajak la lepak situ
Sebab dia kata dia nak naik motocross
Ni la motocross si Adib... Motocross goyang setempat...heheheh



Geng rempit...


Lepas dapat lepas gian merempit, aku ajak hasben aku pegi tempat lain pulak
Jom balik budak².....
Ni kat titi gantung... Adib gayat bila lalu kat sini.. bergoyang² dia kata..


Lepas ni destinasi terakhir di Langkawi.... [sambung]





5 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sakan laa berjalan erk kat langkawi. minggu ni nak pegi kedah jgk tapi kenduri kawen jer la.

lieyalatif said...

sonoknye jalan2...adib pun hepi dpt jalan2....ish ish...lieya pun tingin nak gi langkawi nie...last pergi tahun lepas...tu pun gi kursus...tak dpt jln sangat heheheehe

salam kenal juga dari sayer yeak!~

Madam Lala said...

MADAM TAK PERNAH G LANGKAWI... SEDIH...

lizz said...

wah bestnyer gi langkawi...dah lama tak pi ni...shopping pinggan mangkuk n perfume best ni hehe

|| NaFiRaa || said...

bestnye!!! nak gi langkawi jugak!!!