Monday, November 21, 2011

LANGKAWI 2011 | DATARAN LANG

Salah satu tempat wajib singgah bila datang ke Langkawi
Kalau sampai Langkawi tapi tak pegi sini memang rugi la

Lepas singgah di Jetty Point untuk beli rokok 
Hari pun dah kurang terik so, kami singgah ke Dataran Lang untuk tangkap gambar
Orang tak ramai pun masa ni so takde la crowded sangat.
Ekceli malam sebelum tu kitaorang dah singgah lepak kat sini
[lepas makan di EE Burger] tapi malas nak ambil gambar waktu malam
[again.. sebab nanti gambar tak cantik.. DSLR kan nan hado...]





Kalau datang sini, gambar wajib tangkap harus le gambar helang besar tu kan??

Baca kat blog orang lain yang pegi Langkawi 2-3 bulan sebelum ni katanya burung lang tu tengah dicat baru. Kiranya frust le kalau burung lang ni masih tak siap lagi masa kami pegi. Tapi Alhamdulillah, patung burung helang ni dah berwajah baru.. Cat baru tu... baru la hensem!!!

Kami kat sini takde la keje lain
POSING.. POSING... & POSING LAGI 
Korang tengok je lah gambo kami sampai muntah
Memula Adib cam takut datang sini sebab dia ingat nanti burung tu tangkap dia.. Tapi bila dia tengok burung tu tak gerak² baru la dia berani..



  















Yaya ni dah macam artis dah aku tengok..
Sila perhatikan ye subang besar ala Jaclyn Victor yang Yaya pakai tu
Itu bukan subang tau, tapi gelang... ha...kreatif tak anak aku???

Sebelum balik, ambil gambar sunset ni... Subhanallah..



** Habis dah entry untuk hari ke-2 @ Langkawi

6 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

akak penah sambut new year kat langkawi thn 2010, best sgt

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dulu pernh belajar kat langkawi dlm 4 bulan, lepas tu tak pergi2 dah :p

Qhaifa Nur said...

tenang jiwa raga tengok laut....
sewaktu datang sini, posing sana sini saya...

Queen said...

kalau ada dslr..tak pandai settings die tak jadik jugak kak.. =p

langkawi.. tak poernah pegi..tapi yabang tak moh pi sini..nape ntah

|| NaFiRaa || said...

sonoknye~ bila lah saya plak dapat jejak kaki ke sana.. huhuhuhu

mr icham said...

sure berkarton rokok yang mat jemi borong tue...ha ha ha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...