Tuesday, November 29, 2011

MENCARI KIBLAT TENGAH LAUT

Masa kitaorang cek-in kat Sea Village tu dah pukul 3 ptg
Memang dah masuk waktu Zohor dah pun kan
Tapi masa budak yang bawak buggy tu hantar kitaorang, lupa lak nak tanya kat dia mana arah kiblat
Selalunya kalau kat hotel², tanda kiblat tu ada kat siling @ kat lantai

Sebelum kami bertolak ke Oriental Village, aku suh hasben aku sembahyang dulu
[aku off so hasben je la yang sembahyang ---> jamak & qasar je pun]
Tetiba time nak bentang sejadah menggagau cari tanda kiblat
Tak jumpa² sampai sudah... arah mana nak tala kan??
Nak tengok arah² matahari ni aku tak reti la pulak

Last² aku call receptionist, tanya mana arah kiblat

Aku : Adik, akak nak tanya, arah kiblat kat belah mana yer??
Receptionist : Oh.. akak duduk Sea Village yer
Aku : Ha'ah
Receptionist : Cuba akak buka laci sebelah katil yang ada telefon tu. Ada tak tanda kiblat dalam tu?
Aku : [Sambil buka laci]... ok, ada dah jumpa.. Terima kasih ye..


Ceh, dalam tu rupanya tanda arah kiblat
Mana la aku terfikir tanda tu boleh ada dalam tu
Memang hotel mahal camtu ek???
Pernah tak korang mengalami kejadian macam aku ni???

11 comments:

munna said...

agaknya sebab hotel mahal kot... sebab klu yg budget mmg selalunya kat lantai & syiling

Cho Zila said...

selalu gak rasanya terjumpa petunjuk kiblat dalam lacini...wau bestnyer duk kat atas laut yerk... ehm bahagia...

|| NaFiRaa || said...

oh..ok.. baru tau.. slalunye dorang tampal kt syiling kan~

SYANI said...

Munna,
Tu la pasalnya.. nampak sangat kitaorang tak biasa dok hotel..wakakakaka

SYANI said...

Cho Zila,
Alhamdulillah.. nak jugak merasa dok hotel mewah..

SYANI said...

Nafiraa,
Ha'ah, selalunya depa lekat kat syiling. Yang ni sorok dalam laci pulak...

Dalila Hamid said...

selalunya lekat kt syiling... x pernah lagi jumpa dlm laci... ada kah camtu pulak diorang ni....

محمد رازيق said...

huhu.. saya pun rase cmtu. senang2 tmpl je arah tu atas siling kan.. salam kenal..jmput bc entri JIKA@KALAU

Kak Sal said...

yea la kot gamaknyakan..coz kadang2 ade jumpe dorang letak bible la dlm laci..tapi x penah lak nampak petunjuk kiblat dlm laci..biasanya kat siling atau lantai je..

mr icham said...

teruknya...baik duduk hotel di kelantan...confirm ada tanda kiblat, sejadah...he he he...

Redbloodsnow said...

hahaha...mcm zie aritu kan. time pre-honeymoon, boss sponosor hotel 5 star kat room executive.

takde plak letak arah kiblat dlm drawer. HAHA. dorg letak arah kiblat kat atas syiling. Lg pun kan, bell boy yg hantar weols ke room dah siap tunjukkan gak :) hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...