Friday, November 11, 2011

FIREFLY BOARDING PASS ---> JOM PRINT SENDIRI

Bagusnya Firefly ni dia akan email & sms segala perubahan waktu flight yang kita dah booking tu
Pasal delay tu pun depa sms & email aku
Bebaru ni dapat email lagi pasal online check-in
Apa benda tu ek???

Untuk first timer naik flight cam aku tentulah tak tahu apa benda
Mujur ada internet di hujung jari so google je la for the info
Rupanya online check-in ni memudahkan customer dapat boarding pass tanpa perlu beratur di kaunter
Boarding pass tu ala² tiket la... tanpa tiket mana boleh naik kapalterbang
Jangan kata kapalterbang, nak naik bas, lrt waima keretapi pun kena ada tiket gak kan.

Untuk elakkan kesesakan & queue yang panjang kat kaunter check-in
[rasanya kat Skypark maybe tak berapa nak sesak kot]
ini la kemudahan yang disediakan... lagipun sekarang kan semuanya nak paperless, hanya klik di hujung jari..
Caranya, pi klik kat FF punya website pastu pilih web check-in
Untuk details step by step A to Z boleh KLIK SINI

Lepas dah tick semua info pastu finally korang boleh la print boarding pass tu
Boarding pass yang boleh print ni hanya untuk flight yang korang dah booking tu la
Kalau tak booking flight memang takleh nak suka hati print boarding pass
[lagipun dia mintak korang punya booking reference no]

Memandangkan aku booking flight pergi balik untuk 4 orang
maka kena la aku print 8 keping semuanya....
Lega semuanya dah siap.. tinggal nak berangkat je esok
Boarding pass pegi balik


Kat boarding pass ni baru la tahu korang dapat seat no berapa
lagipun aku takde booking seat yang aku nak pun
Kitaorang dapat row yang paling depan la wei.... 
[lambat la kami turun kapalterbang jawapannya]
Pegi balik pun dapat seat yang sama..heheheh

** Doakan kami selamat pergi & selamat balik yer..
[jangan aku lupa bawa MyKid anak² aku dah le esok...]

9 comments:

atty's said...

lebih kurang mcm AA..gak cuma AA kita kena web check in..lepas tu baru print..dia tak email.

SYANI said...

Tak pernah lagi naik AA. Agaknya sebab saya bukan regular customer kot.. tu yang dia email..heheheh

Dalila Hamid said...

selamat bercuti... bestnya.....selamat pergi dan balik....

dEyda Mahamad Arsad said...

besh nyer g coti....huhuuuu..

Anonymous said...

Since researching for a short time to get a great content articles pertaining to this point . Checking out in Google I finally picked up this blog. After reading these details I’m just glad to enunciate that I’ve got a really good impression I discovered whatever I wanted. I most certainly will ensure to don’t forget this web site and take a visit consistently.
My travel blog [url=http://50toptraveldestinations.blogspot.com/]Top Travel Destinations[/url].

MadaM LaLa said...

mdm tak pernah g langkawi...
sob sob sob..

|| NaFiRaa || said...

selamat bercuti... nanti citer pasal xtvt kat sana yer.. hehehe

Uncle Lee said...

Hi Syani, looks very easy, no hassles at airport.
Saves time too, I guess.
Somehow I am always afraid of flying, ha ha.
You have a great week, and keep a song in your heart.
Lee.

Farah Alina said...

Masa nk check in tu ada column untuk seat kan. Nk tnya. Tak pyh masukkan ke kita nk seat no brape?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...