Friday, April 15, 2011

RAHSIA DUDUK IFTIRASH

Korang tau ke duduk iftirash tu apa? Duduk iftirash tu adalah keadaan macam duduk antara dua sujud masa dalam sembahyang tu.

Kebanyaan kita tidak mengetahui kebaikan duduk iftirash terutamanya dari segi kesihatan. Kalau dilihat melalui gambarajah refleksologi di bawah, bila dalam keadaan duduk iftirash ni, kaki kanan kita dapat tekanan di bahagian atas kaki dan kaki kiri pula dapat tekanan di bahagian bawah dan tengah kaki.

Duduk iftirash ni sebenarnya memberi tekanan refleksologi yang menyeluruh. Tapi bagi orang yang tidak menegakkan kaki kanan, mereka hanya mendapat tekanan refleksologi untuk sebahagian tubuh sahaja [tidak meliputi bahagian - brain, neck, throat, heart, voice sinus, pituitary glands, etc spt dalam gambarajah]. Ini merugikan!!!!!!!!!!

Ok.. mulai hari in eloklah kita cuba duduk iftirash dengan sempurna semoga kita mendapat pahala kerana mengikut sunnah dan juga kesihatan yang menyeluruh melalui 'indrect refleksologi exercise'.

2 comments:

gadisBunga said...

tak sia-sia segala apa yang diperintahkan kepada kita kan?

munna said...

SEGALANYA DARI ALLAH ADA KEBAIKAN KEPADA KITA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...