Tuesday, April 12, 2011

FAMOUS BATANG KALI CHAR KUEY TEOW

Malam tadi kami dinner makan char kuey teow jer
Kalau nak makan char kuey teow yang kaw dan sedap [di tekak aku la]
sila singgah gerai brader ni...

Kalau sape reti area Batang Kali
gerai brader ni betul2 kat simpang trafic light
berdepan dengan kedai KG TRADING

Kalau tak reti lagi, cari je la kedai makan SEPAKAT membawa berkat
belakang SEPAKAT tu la kedai KG TRADING
pastu cari jer gerai TOP 69 ni...
 Ha.. sikit punya besar nama gerai dia kat stall tu
kalau korang tak jumpa gak, sah2 kena pakai spek ni

Siap kasi berapi2 kuali tu sebab aku nak tangkap gambo dia
[aku cong brader tu konon nak letak dalam facebook...hehehehe]

Nama tokey gerai ni Abang Man
specialnya char kuey tiow (CKT) dia ni, dia ada campur pucuk paku
[itu pun by request la]
kalau tak nak letak pun takpe
brader ni siap letak no tepon dia kot2 ada sesape nak tempah
nak lagi senang, korang tepon dia nak beli berapa bungkus
pastu korang datang, bayar & take away sahaja... Sonang by tu..

Ini la rupa CKT brader ni..
Ooops.. jangan terpedaya dengan rupanya yang pucat lesi tu
[sesetangah tempat CKTnya kaler gelap sebab banyak kicap kan??]
sebenarnya, warnanya takle camtu, tapi disebabkan kamera aku terlebih flash
terus jadi terang benderang kaler CKT tu..
sungguhpun kaler dia cenggitu, rasanya memang sodap tau!!

Ni nak close up sikit CKT aku.
yang kaler hijau2 tu la pucuk paku tu.
udang & kerang pun ade tau...


** Kome2 yang duk berhampiran dengan rumah aku [especially MR & Yong], korang dah pernah try ke CKT brader ni???

4 comments:

ibu_Arifa said...

wah..nampak sedap!!..lama dah tak merasa CKT. Aduhhh...nak kena cari jgk mlm ni nih.

makcik rehan KJB said...

kol baper dia start niaga syani? kalo mlm tak dapek aku nk menerai....

Ummi Talhah said...

lparnya perut tgok chow ktiew ni, terliuq sguhh...

SYANI said...

MR,
aku rasa brader ni dlam kul 6 dah start meniaga dah.. Kot2 ko bersetongkol dengan Yong kat Kedai Nasi Ayam tu boleh la nyinggah beli CKT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...