Friday, April 8, 2011

PRACTISE MAKES PERFECT

Semenjak dah 6 tahun ni, berkat mengantar dia ke tadika sejak umur 5 tahun
Alhamdulillah le dah banyak yang Yaya improve dalam pembelajaran dia
Tang membaca memang dah lancar
tang doa memang rajin menghafal
tang English pun dia dah boleh sebut banyak perkataan dengan pronounciation yang betul

Bebaru ni belikan Yaya buku matematik
nak bagi dia mahir matematik ni kena la bagi banyak latihan ye dak??
baru beli petang, malam dah habis satu buku dia buat 
[buku tu agak tebal la jugak]
sangat tekun anak dara sorang ni
 Ni tengah khusyuk mengira, aku curi2 snap gambar dia..
Aku suruh dia buat atas meja, dia bantai buat atas lantai...ish3x

Tadi '+' sekarang bab '-' pulak... Habis jari tangan & jari kaki dia kira sekali

** Pasni ni nak ajar dia hafal sifir pulak
[Yaya ni actually bab maths ni agak lambat sikit, so memang kena asyik bagi latihan supaya dia cepat tangkap]

1 comment:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku masa kecik2 tak suka math.sifir pun tak hafal :p tapi math tak pernah pulak tak pass time exam..hehehe.seb baik degree dah tadak math :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...