Monday, March 15, 2010

Projek Dapurku

Herm... finally selepas beberapa siri tundaan  akhirnya kontraktor yang bertangguh tu datang jugak buat dapur aku minggu lepas. Start buat hari Sabtu lepas & maybe siap hari ini (Isnin). Berchenta nak menunggu brader tu siapkan dapur aku... Dah dekat sebulan meunggu 'janji manisnya'...

Pepagi Sabtu lagi dia dah mai umah aku. Malam sebelum tu double konfem dengan dia sebab kitaorang nak alihkan barang2 kat dapur tu. Lagipun weekend lepas hasben aku keje so terpaksa la aku jadi "jaga" kat rumah tu.


-dapur sebelum diproses-

-tabletop in process-
ini semua  on day 1

[kan aku kata dinding bawah tabletop aku nak runtuhkan kan?? Malangnya brader tu kata tak boleh runtuh sebab previous kontraktor tu dah buat salah. Kalau runtuhkan jugak maka akan runtuh la bahagian sinki aku tu... Hampeh tul!]

Day 2
-dah tukar sinki-
[senyum meleret sejak dapat sinki 3 lobang ni....]
-tiles baru dah pasang... tapi ni belum siap lagi... baru 80% -



Okeh.. tu je progress dapur aku setakat ni. Petang ni maybe siap so aku akan tunjuk kat korang esok... Hopefully dapur aku akan ok dari sebelum ni.. 

Next project??? Maybe kitchen cabinet lak... Berpeluh ketiak nak kumpul duit ni!!! [Abang, rajin2 OT ye!].. Bini abang ni nak KC cenggini tau!!!


-Merembes air liur tengok KC ni...cukup la dengan dapor aku yang ala-ala tu...-

4 comments:

CikguIna said...

Syani, cantik la dapur kau....dapur aku kecik je....

AISYAH HANI said...

Lina,
Thanks. Ala bukannya besar mana dapur aku tu. Sebab takde barang nampak le luas.

kerul said...

syanie ko cikgu kat sekinchan ke? lama betul tak contact ko sejak taayah ekk.. suka dapo ko... yg lama kenapa tiles nya rongak? contractor hampeh ekk... k-rull pun dh terkena dgn kontraktor hampeh... sakit hati gila.. ntah2 apa2 jadinya dapur k-rull

AISYAH HANI said...

Alahai kerul...
Aku bab2 cikgu cikgi tak sesuai la dengan aku.. No talent at all. Terima kasih suka dapur aku yang tah apa2 tu. Sekarang sudah repair alhamdulillah la takde la yang rongak lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...