Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, March 25, 2010

Bosan Dengan Facebook

Sape tak ade fesbuk ni??? Angkat tangan?? Memang ketinggalan le kalau korang takde fesbuk ye dak?? [Macam la aku advance sangat]. Anyway, sesape yang jadi "rakan fesbuk" aku ni sure perasan aku ni dah jarang masuk fb & kurang aktif menghantar citer kat "dinding" aku...

 [ciptaan Yahudi yang jadi kegilaan sedunia]

Memula ada fesbuk. best giler... tak hengat... Ye la dapat jumpa member2 lama. Berjejak kasihan dengan ex-ex schoolmate, ex-uni, ex-boifren, ex-gefren, jiran, sedara dsb.  Tapi itu mula2.. setiap aktiviti nak kabor kat orang, pastu berlagak lagi tunjuk gambo bukti pegi sana sinun.. Kan??Kan??

Tapi la ni aku dah malas nak berinteraksi dalam fb. Tah le sebab apa. Maybe sebab terlalu banyak update dari member2 yang buat aku pening nak follow, nak komen dan yang sewaktu dengannya. Seminggu sekali pun aku belum tentu bukak fb ni.  La ni pun kalau aku bukak fb hanya gi skodeng gambo2 member aku jer. Pastu chatting la sikit2 dengan sesape yang aku berkenan..hehehe

Bila dah jarang bukak tu makudnya dah tak berapa berminat le kan... Nak2 pulak ade macam2 orang invite aku jadi member depa. Baik yang aku kenal mahupun tak kenal. Ade pulak tu still invite walaupun aku dah reject korang. Well..hello!!! kalau aku reject tu maknanya aku tak hingin nak ambik tau pasal ko tau tak??? Tak payah la nak kata aku sombong ke apa...Suka hati aku la aku nak kawan dengan sape...[Ayat2 bengang ni].

Lagi satu, yang aku tak suka pasal fb ni adakalanya menyebabkan aku terasa rendah diri, kecewa, cemburu & dengki dengan member2... Mana tak nya... sape la aku kan???Aku pun manusia biasa gak. [Aku tau korang pun sure ade perasaan camtu jugak kat member2 korang... jangan tipu ha..]. Nak2 pulak yang kaya maha berjaya teramatlah aku jeles... sedangkan aku ni???? Sesungguhnya... i envy uol so much la.. [Tak baik kan aku ni...Tapi aku tetap besyukur dengan apa yang ada & terjadi pada aku]. 

Banyak lagi la benda yang mendengkikan aku... Yang mendengki dengan aku pun ade jugak... Tak koser nak layan! So kesimpulannya aku takmo la bukak fb ye yo oh sangat sebab nanti akan menyakitkan hati aku &  menambah dose kering aku jer... Tapi disebalik hati kecil aku ni, tetap jugak nak tahu kembang kuncup hidup member2 seperjuangan semua! Anyway, bak kata k.juwit.....THINK POSITIVE!


[Kalau rindu jejak la aku ni fesbuk sebabnya aku belum tentu rindu kat korang.. kwang..kwang..kwang...]

4 comments:

kakngah said...

aku xder FB wey....
ketggln ke??
xper
janji
aku cool bebeh!!~
hiks!

Sitisifir10 said...

saye suka fesbuk lebih dr YM lg...maklumlah spesis mami jarums

AISYAH HANI said...

kakngah,
rugi tau takde fb...

Pija Siti Sifir,
hang mami jarum since sekolah lagi..hehehe

makcikrehan said...

aku pon kdg2 bosan dgn FB. spesis bengap pon ye jugak..tak geti nk guna tools dia...