Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, February 22, 2010

Makan-Makan Bawah Pokok

Entry tertunda sebab semalam hujan lebat + kilat + petir yang telah menyebabkan modem stimix aku tu terbakar. Hampeh tul!!! Salah aku jugak sebab terlupa nak plug off modem tu.. Dah jadi satu keje lak aku nak gi TM Point...So terpaksa la aku bersiaran dari opis pepagi buta ni... (kul 7.15 pg tau!)

Cite semalam, Yaya gi umah opah, Adib gi KL dengan babysitter so tinggal la aku berdua2an dengan encik suami.. So boring sebab takde anak2. Bila anak takde memasing buat hal sendiri la. Aku tengok tv. Laki aku lak buat apa?? Dia dok godek lappy aku.. [tengah skodeng blog aku le tu] - masa ni modem ok lagi..
Tengah khusyuk tengok TV tetiba... 

"Assalamualaikum... Cik Esah ooo Cik Esah.."
[apa la depa ni mak aku bagi nama sesedap dema panggil cik Esah je]

"Ha.. Cik Ana.. Kenapa??"

"Jap lagi jom gi bawah pokok Pak Ali makan laksa  & Mee Kari " 
[ajak makan rupanya... ingatkan nak bayo hutang AVON.. hahaha]

"Ok gak tu.. saya pun tak masak lagi.. Jap lagi saya pi"
[wah..wah.. pucuk dicita ulam yang datang.. selamat la pinggan mangkuk periuk belanga aku hari ni]

Pastu bila aku dengar dah kecoh2 kat bawah pokok mangga Pak Ali tu aku pun kuar la menyinggah sama.  Ramai dah ade kat sana. Meriah la kat situ.. Nak pulak ade si Ana tu kecohnya boleh jadi macam 100 orang.

Ish..ish... Cik Besah ni awal2 lagi dah sampai ye.. Cik Zul (my FIL) pun sampai tak sempat nak pakai baju..hehehe

Hidangan oleh Cik Ana.. Mi Kari & Laksa. Roti canai tu Pak Ali yang bikin.. SEDAP!!!!!
[Mentang2 aku bawak tepon snap sana sini, Cik Ana yang suruh snap gambo laksa ni.. suh promot]

Malam lak ade kenduri kawin orang belakang umah Cik Besah.. Makan lagi.. Tapi aku tak tangkap gambo la.. Kang kata apa lak. Dah le deme orang Endon.. Banyak lak tu makanannya.. Peh.. Berapa kalori dah masuk badan aku semalam??? Mana la badan tak makin kembang...

4 comments:

Shykin said...

hi sy folo awak.. sudilah2 kiranya.. :)

AISYAH HANI said...

tHANKS SHYKIN...
NANTI KITA FOLLOW BALIK

IxoR@ said...

santai la...

saya suka xtvt begini... itulah saat yg paling bahagia...

:)

AISYAH HANI said...

Yup..betul tu.. bila lagi nak berkumpul dengan jiran tetangga... pastu melepak sampai tak hengat donia.. huhuhu