Sunday, September 26, 2010

Readers Digest Contest - Korang pernah join tak??

2-3 hari lepas aku pi rumah Cik Besah. Saje la pi menjenguk mak & pak mentua. Kalau tak jenguk kang dapat pangkat menantu halimunan pulak. Dah kebetulan pergi ke rumah dia, aku jenguk sekali kot2 ade sampai surat aku [ade lagi mail yang aku tak tukar alamat rumah aku].

Maka terpandanglah aku akan satu envelope yang lain dari yang lain. Aku ingatkan abang ipar aku yang punya, dua kali pandang baru perasan nama aku kat sampul tu. Kat sampul dah ade perkataan Readers Digest tu. So tau la aku tu suh masuk peraduan la tu.



Dulu aku dah kena sekali. Feeling2 bakal nak menang ratus ribu hinggit kan. Yang peliknya, aku ni tak pernah2 langgan RD pun. Last aku baca pun masa aku sekolah menengah rasanya. Itu pun kat library sekolah [kalau tak silap aku].Dah le langgan tak pernah, alih2 suh aku masuk peraduan lak tu. Relevan ker???

Aku masuk ke kontes tu???? Kalau sape yang first time dapat menatang ni sure teruja giler kan?? kan??? Ye la kan, dia tulis korang antara terpilih untuk join contest, pastu siap bagi certificate yang mengalahkan sijil simpanan premium yang berharga beratus2 ribu [2 keping tau], pastu siap dengan sample kunci kereta yang kunun2 bakal dimenangi. Maunya tak mau join. Itu kalau first time la. Dalam kes aku, ini kira second time la, so tak le teruja pun.

- tu dia sijil beratus ribu aku... kalau menang, pergh..... makcik kayo!!!!!-

-replika kunci kereta yang aku dapat-

Kalau yang tak tau, before submitting korang punya sampul jawapan, korang kena include sekali bayaran untuk subscription RD ni untuk setahun. Bukan murah wei... mahal la kan kalau dah main RM100++ kan... Bila kononnya korang dah submit menda2 tu semua & bayar langganan tu, belum lagi entitle korang untuk join kontes tu. Lepas reply nanti ade la depa suruh korang bayar itu, bayar ini  pastu baru korang layak dapat kontes form. Dalam pada tu depa promote lagi kontes2 yang ganjarannya lebih lumayan dari yang sebelumnya. Sapa2 yang tamak tak hengat tu for sure la korang pun join lagi kan.. [keluar la duit lagi!!]

For RD, thanks for inviting aku join contest korang. I tak berminat langsung okeh!!! Yang first time dulu pun memang aku teruja sampaikan aku terlupa nak pos reply envelope. [patut la aku tak menang masa tu].Kui..kui..kui.. Anyway, pada yang terasa2 nak join tu fikir la 2X yer... Untung sabut timbul, untung batu terus  karam.. Alah, ni semua marketing strategi depa je ni...

2 comments:

makcikrehan said...

aku pon penah dpt. thru credit card. buang karannnn

Me said...

contest RD nie k-rull sgt pernah dapat n sgt teruja... gigil2 nak join dah masa tue... tapi ntah apa angin lintang jadi tak terjoin... kunci kereta tue sgt diingati.. siap ada gambar kereta lagi kan syani kan kan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...