Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, September 8, 2010

Aku Tak Tahu Apa Aku Fikir Sampai Nyaris Eksiden

Hari ni dah Rabu, esok dah Khamis, lusa dah Jumaat 
Lagi 2 hari dah nak raya lor...
[itupun kalau tak raya esok.. tunggu je la pengumuman malam karang]

Rasanya ramai dah start cuti hari ni kot
aku tak cuti2 lagi
next week aku cuti seminggu tau!!!
sebab musabab aku tak apply cuti raya awal???
sebab tahun ni raya ngan Cik Besah dulu
bukan kena balik kampung pun... rumah dia satu baris dengan rumah aku kan....
hari2 muleh tengok muka dia

Hari ni jugak hubby aku dah start cuti
[jeles gile nengok dia tido pagi tadi sedangkan aku kena siap2 gi keje]
so hari ni aku kena drive sendiri la gi office
[takde can nak tido dalam kereta]
cuaca lak hujan renyai2.. hujan tak berenti dari malam tadi
so macam biasa la aku bawa
slow & steady tapi dalam kmj yang berpatutan la kan
sampai kat satu selekoh kat jalan Ulu Yam tu
tetiba kereta aku out of control...
aku dah nak terbabas dah.. dah le sebelah kiri aku tu gaung
aku dah panik giler... sib baik jalan 3 lane
pastu sib baik depan, belakang & lane sebelah aku takde kereta.
sedar2 je kereta aku dah melintang tengah jalan
mulut aku tak habis2 sebut Allah! Allah!!
[sape yang biasa lalu jalan Ulu Yam tu sure tau tempat2 yang agak bahaya & slippery.. yang aku kena ni kat tempat yang pernah tanah runtuh dulu]

 -gambar google jer.. tapi bukan kat sini aku terbabas tu-

Aku tak tahu apa yang dalam kapla hotak aku masa tu
cemana aku boleh ter'careless' macam tu
so bila aku teruskan perjalanan aku rasa macam cuak giler
especially kalau lalu selekoh
takut jadi lagi macam tadi
agaknya macam tu la perasaan orang yang accident tu kan??
Alhamdulillah umur aku panjang lagi
[kalau aku mati sian la kat anak2 aku... sob..sob..]

Kalau la ade kereta tadi tah apa la nasib aku...
sampai sekarang aku jadi nervous ni..

** Doa sangat2 kat Allah supaya aku mati dalam keadaan yang elok
jangan la mati lemas ke, eksiden ke, kena bunuh ke.. nauzubillah
[tetiba teringat mati.. tapi cukup ke amal aku ni???]

7 comments:

cik fiza said...

hati2 memandu...

makcikrehan said...

Alhamdulillah tak jadi pape syani oi. aku tau jalan tu... memang slippery sikit kan. nanti raya meh dtg umah aku weii...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ya Allah..bahayanya..hati2 lah nanti..semalam aku pun nyaris nak langgar mamat motor sebab kejar lampu merah.nervous gila gak.

apapun, Selamat hari Raya !

kakngah said...

aku patut keje hrni. sampai ofs, kunci aku tak cukup 1 utk bukak pintu ofis. skrg ni tgh enak di rumah...

uols... amat bahaya di sittew yer.. apa2 pn.. syukur takde kejadian yg tak dikehendaki...

mrs.ecam said...

alhamdulillah ko xdek pape....hui bhye tol lah...berangan ek...heeeee aku pg td pong nyaris2 gak nk terbabas kt selekoh sbb duk ralit dngo celoteh abg jem kt sinar.fm....bhye bhye...huuuuu smoga kt sume dlm lindungan ALLAH hendaknyer...amin insyaallah

SYANI said...

Mrs Ecam,
Bahaya jugak pengaruh abang jem yek...

SYANI said...

Memang la kan,masih terasa2 sampai sekarang. trauma gitu!!!