Sunday, September 26, 2010

First time beli EVOO

Aku memang suka tengok rancangan masak2. Walaupun aku tak pandai masak dan tak minat memasak, tapi aku suka tengok orang dalam TV tu masak. Macam ade stail gitu!  Tapi korang jangan la pi tanya aku citer2 masakan kat AFC tu. Aku kan takdak ASTRO so aku main tengok citer kat program TV yang standard tu la. Tapi jangan sangka aku tak tau citer apa yang ado kat AFC tu [citer Nigella ke, Kylie Kwong tu ke aku layan jugak kalau aku balik Ipoh]

Dalam banyak2 rancangan tu yang paling aku suka tengok ialah Rachael Ray Show. Martha Stewart tu pun ok tapi yang tu kureng sikit sebab style nenek2 kan???. Si RR ni nampak energetic sikit.


Part tang si RR masak ni memang aku suka tengok. Style dia masak sempoi giler... main campak2 jer. Paling suka dengar dia sebut EVOO [Extra Virgin Olive Oil <---- kot2 ade yang tak tau]. 

Memandangkan dah terpengaruh dengan RR ni so masa aku singgah GIANT semalam, sempat la rembat EVOO ni. Teringin nak rasa sedap sangat ke minyak zaitun ni. Dulu pernah terniat nak beli tapi bila tengok tang harganya tu menyebabkan terpaksa pospon berkali2. [3 botol aku boleh beli minyak Seri Murni tu!!]

Tapi this time nekad jugak nak beli. Dah sampai kat sana banyak pulak pilihan. Mana satu nak beli??? Last2 beli je la yang ni... Korang pernah try tak jenama ni Naturel ni??

tapi yang penting ade ini

** Selalu kalau yang 500ml ni korang guna tahan berapa lama ye???



** Perasan tak aku asyik sebut citer masakan omputih je. Rancangan masak2 orang melayu pun aku layan gak especially si Chef Wan tu <----- tangan dengan mulut sama laju!

2 comments:

JUE said...

Dulu mase astro rosak (6 bulan gak rosak seblom ganti baru) mmg suke tgk RR. Mmg best! channel kt AFC tu pon x bole lawan ngn RR. skang ni dh jarang tgk la...timing dh x kena. budak2 nk tgk kartun time RR. So, yg si emak ni kena megalah la kan...huhu.

*ni pix terbaru dia ke? sudah kuwus eyh? :)

SYANI said...

ITU GAMBO LAMA DIA. YANG TERLATEST MAKIN CHUBBY ADE LA... ASYIK MAKAN MASAK & MAKAN JE KEJENYA, MANA NAK KURUS...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...