Wednesday, September 8, 2010

PUASA DAN RAYA

Cam biasa la kan time2 menjelang raya ni, kat blog orang lain semua dah letak raya greetings kan. So di blog aku yang biasa2 ni pun aku nak wish jugak kat korang semua
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!!
MAAF ZAHIR DAN BATIN

Tapi sebelum tu aku tinggalkan lagu nasihat ni kat korang.
Layan je la lagu raya Senario ni okeh..
Berhati2 bila balik kampung nanti ye.




PUASA DAN RAYA 
Artis : Senario

Hari raya semua bagai nak gila
Bila puasa buat-buatlah lupa
Berpakaian semua harus sepadan
Tapi puasa tak cukup sebulan

Berpuasa rukun Islam ketiga
Wajib kita untuk menunaikannya
Tidak kira usia tua dan muda
Miskin dan kaya semua serupa

Anak-anak gembira bila syawal menjelma
Lebih hebat ibu dan bapanya
Berhabis tak berkira asal nampak bergaya
Walau hutangnya panjang berjela

Habis raya semua mula bekerja
Poket kosong baru ingat nak puasa
Kawan semua buat tak tahu saja
Nak pinjam duit teringat hutang lama

Ini kisah jadi tauladan
Biar kita buat sempadan
Banyak-banyakkan amalan
Duit habis dalam simpanan
Cakap banyak nanti ku tangan
Tak baik, kesian

Kita harus kuatkan iman
Hidup ini banyak dugaan
Memang tidak dinafikan
Dari itu kita elakkan
Di bulan Ramadan memang tak tahan
Jangan ikut perangai syaitan



** Duit bonus en somi dah masuk, yabedabedu...
malam ni baru nak beriang ria raya [kuih raya tak beli lagi ler....]

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...