Monday, September 6, 2010

Dikala Kesedihan Masih Ade Berita Gumbira Di Hujungnya

Tangkap syahdu punya tajuk. Macam tajuk novel yang tak boleh jual kan?? kan??

Kan aku citer pasal kebengangan aku pada bos aku tempoh hari. Well, setelah punah harapan untuk dapat duit raya, tetiba ade berita dari encik suami.. Masa tu dia SMS.

ADA BERITA BAIK, DGR CITER KOMPENI BAGI BONUS  1 BLN GAJI, BAYAR 7HB. TAPI TAK KONFEM LAGI

Ade le segarit senyuman di hujung bibir [itu sebab ade perkataan tak konfem tu]

Masuk keje hari ni, [dengan perasaan takde mood nak memandang bos2 sini], tetiba dapat sms lagi dari en. somi:

KONFEM DAPAT BONUS MEMO DAH KUAR!!
[kali ni senyum meleret2 sampai nampak gigi geraham]



Yahoo!!!!!
Boleh raya sakan ni..
Petang karang nak ajak dia gi soping kuih tunjuk lah.. Eh, eh  duit masuk esok la pulak, bukan hari ni.. kita beli esok je lah!
[abang, boleh belikan henbeg sekali tak???? Beg sayang dah koyak le...]



5 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wahhh..bestnya ! boleh raya sakan tahon ni :)

Queen said...

bestnya.....selamat hari raya....

JUE said...

Kuih tunjuk kita dh abis la...

SYANI said...

Jue,
Raya tak start lagi kueh dah habis?? Mesti kueh tu sedap sangat!

SYANI said...

Ellismie, Queen & Jue,
Selamat Hari Raya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...