Wednesday, September 22, 2010

Panjang akal

Sarung hanphone aku yang tak sampai setengah tahun umurnya ni dah terkoyak. Memula terkoyak sikit je [kat tempat melengkung tu je] pastu sampai ke tangan si Adib habis ditarik tempat koyak tu. Makin luas le kekoyakan ittew. Bila nak tutup sarung tepon tu terjuih je penutup dia. Buruk benar rupanya. Sendiri imejin la cemana rupanya. Tak reti nak terang cemana.

 -kat tempat garis putus2 tu la yang koyaknya-

Memula aku pakai double sided tape. Tahan  la beberapa jam je. Pastu pakai gam ala2 gam uhu [hasben aku kata power gila gam tu], pun tak jalan jugak.. <---- power gila la sangat!!! Pastu aku tanggal la tepon tu dari sarungnya. Kunun2 dah takmo pakai dah. Tapi bila aku tak pakai sarung tu henpon aku nampak togel je dah tak lawo la pulak.

Tetiba masa kat opis...... jeng..jeng..jeng...
Idea yang sangat bernas telah muncul di kepala hotak aku
dengan penuh konfiden [rupa parasnya nanti tolak tepi la]
aku ambik stapler yang sedang tu untuk aku staplerkan kat tempat koyak tu..
ini la hasilnya..
-rupa paras dari luar-

-pandangan dari sebelah dalam-

TADA!!!!! DAH SIAP!!! SUKSES! SUKSES!

Amacam??? Pandai tak kepala hotak aku??
[Cakap la aku pandai wei.. sian kat aku]
Lepas ni konfem tak terkoyak dah
Walaupun rupanya tak berapa kemas
ade aku kesah????? Janji ko melekap di tempatnya..
puas hati aku! Tak yah beli sarung baru.. yey!

8 comments:

Queen said...

yabang selalu buat camtu kat pelipat seluar dia..kan kalau jeans panjang kan kadnag ade orang suke lipat je..pastu bile dah lama2..lipat dia tu macam dah tak tahan kat tempat dia..asyik melorot..so bile jalan2 terseret2 la kan...yabang gi stapler...so bile nak cuci..memang azabla nak bukak balik stapler tu satu persatu..hadeeh..

btw..idea yang sangat bernas..ngeeee

fikaryna said...

kreatif2..hehe..jimat cermat amalan mulia..huhu..

SYANI said...

Queen,
meluas juga penggunaan stapler ni yer.. ni first time aku dengo orang stapler suar jeans.. hehehe

SYANI said...

fikaryna,
terpaksa la berjimat seberapa yang boleh...tunggu gaji lambat lagi lor..

kakngah said...

yg penting



jimat!

Me said...

ko mmg kretip syaniee

SYANI said...

betul kata kakngah...
JIMAT! JIMAT! JIMAT!

SYANI said...

Kerul, kretip pebendanya wei, aku desperate la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...