Friday, January 29, 2010

Road tax terlampau

Tengah bengang dengan bos kitaorang ni.... Staff takde increment tak de bonus tapi bos pulak senang hati tukar kereta baru. Kereta dah ade 4-5 bijik pun ade hati nak beli kereta baru. Bukan calang2 tau...BENTLEY lagi... Asal tanya nak increment/bonus selalu bos kata kompeni tak untung. [Aik??? tak untung??? Aku yang buat akaun takkan aku tak tau.. ye dak??] Ceh.. tu semua alasan bos2 la tu... Nak kenyang sorang2.. Mencik!!!

Aku  ni jahil sikit bab2 kereta mewah ni... Ye la kan aku kan golongan marhaen je (bak kata MR)... so tak interested nak ambik tahu pun. So pagi tadi saje la google pasal kereta BENTLEY tu. [ Nak tahu gak la cemana rupa kereta yang mahal nak mampos tu]. Search punya search jumpa la gambo2 ni. Kredit tu malaysianbikers.com.my.

Road tax Bentley
[kalau macam ni makin tak untung la kompeni... mahal weh....]


Road tax Lamborghini



Road tax je dah berbelas ribu. Tu belum insurans lagi...Amacam?? Ade berani?? Pengsan nak bayar tu!!! (kalau aku la... kalau campur2 tu dah dapat sebijik kancil tu...) Pergh.. Gile babas tul... [sebenonya, kalau nak beli road tax pun dah tak mampu, nak beli keretanya lagi lah tak mampu... tak tercapai dek poketku dek non!]


Yang pelik tu kan... ade setengah kereta tu harga sampai sejuta tapi boleh naik 2 orang je?? Musykil Mak Temah.. Kalau mahal tapi boleh naik ramai2 ok gak kan... [kena beli bas la camtu kot..]

Tapi buat la ayat penyedap hati...
"Kereta kalau beli 100 juta pun letaknya tetap di luar rumah.. Tetap berpanas berhujan macam kereta murah jugak.." 
Betui tak??? [kan k.juwit kan?? kan???]

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...