Thursday, January 28, 2010

Jem di pagi hari.. Apa Kes???

Semua orang tahu minggu ni Thaipusam kan? Disebabkan Thaipusam jugak le sepanjang minggu ni penuh sesak depan kuil Batu Caves tu. Itu boleh le maap lagi sebab tak mengganggu lalulintas.



[aku lalu sini tadi baru pukul 6.50pg... dah start jem dah]


Tapi pagi tadi, punya la jem kat flyover baru yang depan kuil tu. Tak pernah2 jem kat situ tetiba macam siput sedut   lembabnya pagi tadi. Apa hal ??? siap dengan ambulan bagai... ingatan accident ke apa rupanya ade menatang ni... 



[ni gambo ehsan google jer...sorry ha sebab tak dapat nak tangkap gambo real sebab aku kan tengah driving... kang terbabas kang aku lak terkabadi kat situ]


K**l**g kalau perayaan depa mula la bercelaru hidup. Menyusahkan orang lain sebab nak berarak sepanjang2 jalan tu. Tunggu la Hari Sabtu nanti korang berarak sampai mana pun  orang tak kisah. Ni waktu2 orang nak gi kerja depa sibuk lak nak mengusung kabadi tu... Tak paham aku..


Sape yang pernah lalu depan Kuil Batu Caves tu, sure korang boleh bayangkan tahap kekotoran jalanraya lepas sambutan Thaipusam tu nanti. Pihak MPS kena la keje obetime untuk kutip sampah2 tu semua.Petang semalam pun punya la banyak sampah kat sepanjang2 jalan.  Buat malu je kat tourist yang ade... camtu ke sikap rakyat Malaysia???





Hari Sabtu ni sure sesak giler kat Batu Caves tu.. Mau lemas dibuatnya...[macam2 bau ade]. Sesapa yang berhajat nak gi Giant Batu Caves tu, renti kan le niat kome tu. Sure jalan tak boleh lalu punya... Baik korang pegi tempat lain...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...