Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, January 23, 2010

Kenapa Suka Parking Dekat Umah Aku???

Aku bengang tul dengan jiran2 aku ni. Suka suki hati mak pak depe je nak parking kat rumah aku. Walhal memasing ade rumah sendiri. Dah tau rumah tu sejemput je kawasannya tak yah la nak beli kereta sampai 2-3 biji. Pastu bila dah takde tempat nak parking, letak kat rumah orang pulak.


- 2 bijik kereta ni le yang pa................ling suka parking kat sini-
[Cuba la letak kat belakang kancil tu takde sapa nak marah...]

Sorang tu memang la  rumah besar, tapi pi sambung rumah sampai dah takde kawasan nak buat porch. Last2 letak kereta dia kat mana dia suka. Depan umah orang la, tepi rumah orang la.Yang sorang lagi lak, tak tau la sebab apa suka sangat parking kat tepi rumah aku. Bukannya rumah dia takde porch.. Korang tau tak korang ni mengganggu pandangan mata aku ni???

Kang kitaorang tegur kang, dah  bermasam muka sesama jiran, tapi fikirkan le perasaan jiran korang ni. Kawasan tepi padang depan umah aku ni punya la luas, sorang pun tak nak letak kat situ. Nak jugak letak tepi rumah aku... Bengang tul.. Camne nak buat ni??? Korang punya jiran ade ke perangai macam jiran2 aku ni???

2 comments:

CikguIna said...

syani...aku suggest hg tanam pokok atau pun susun pasu bunga penuh2 tepi tu....kalau parking gak lagi...memang saja la!

AISYAH HANI said...

aku rasa depa ni kalau aku tanam pasu pun sure parking jugak. Aku ingat nak buat kaki lima kat situ. Buat tinggi sikit so tak leh nak parking. Tapi majlis daerah marah tak ha???