Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, January 16, 2010

Dik Cerdas Collection

Kemas mengemas di hari Sabtu, terbukak la rak yang menyimpan khazanah majalah,komik,buku dsb. Ha korang tau tak aku ni dedulu pengumpul setia komik Dik Cerdas.. Start baca komik ni dulu masa kat Matriks. Budak depan bilik aku la yang mengajo aku ke alam anak2 Dik Cerdas. [Betui tak Zalina??? Betui tak Zam???]

  - ni la antara koleksi aku... la ni dah masuk no 40++. Banyak yang dah buang sebab anak aku koyakkan..-

Dulu Dik Cerdas ni tak glamer.. la ni dah masuk tv dah pun. Ramai gak bebudak suka tengok citer tu..[termasuk la mak budak sorang ni]. Tapi Tv tak tulis la Dik Cerdas... maka jadi la Crayon Shin Chan.. Hehehe....

ni la antara2nya... lama dah tak membeli komik ni. Payah nak cari yang melayu, banyak yang dalam tulisan cina je.... Sape yang ade komik2 ni & kalau dah tak nak,  sedekah bagi  la kat aku... Nak lengkapkan koleksi aku yang dah tak lengkap tu..

[sib baik anak2 aku tak ikut perangai Shin Chan... cuma satu je yang terkena mengena dengan Shin Chan ni.. Sila tengok kat SINI]

4 comments:

NadiaNatasha said...

alamak!! kita sama la, saya pn suka baca komik ni sejak zaman universiti lg, skng ni susah dh nk cari...slalu klu g bookshop mst usha yg ni dlu, katne nk cari ek komik ni

Kahwinkahwin said...

ada satu tempat syurga dik cerdas, dekat ipoh, apa tah nama shopping complex die, masa tu saya pergi outstation kt ipoh, tiba2 boleh nmpk bertimbun2 komik ni kt sne, mmg complete la collection lepas tu..hehe

Kahwinkahwin said...

ada satu tempat syurga dik cerdas, dekat ipoh, apa tah nama shopping complex die, masa tu saya pergi outstation kt ipoh, tiba2 boleh nmpk bertimbun2 komik ni kt sne, mmg complete la collection lepas tu..hehe

Syarifah Wafa said...

Kahwinkahwin maksud kamu kat jusco ipoh ke?kat situ mmg ad byk dik cerdas..sy org ipoh :3