Wednesday, November 14, 2012

WEDDING ATEH (PART 2)

Lepas Subuh dah takde agenda nak tidur2 balik dah
Sebabnya masing2 nak siap awal kan
Big day la katakan...
Pengantin tak tahu la dia tidur ke idak... dok dup dap dup dap gamaknya

Memula aku ingatkan nak ikut pegi masjid untuk upacara akad nikah
Tapi memandangkan takde sape nanti kat rumah so aku rela tinggal di rumah
Tok, Wan & adik bongsu aku pun tak pegi gak
Kami berempat je la yang ada kat rumah sementara menunggu sedara mara lain datang

Sementara tu aku sempat la tinjau2 keadaan kat luar
Orang katering dah sampai & khemah pun dah siap berscallop
Tempat untuk pengantin makan beradab nanti..


Sementara orang lain tak datang lagi, posing2 la dulu kat pelamin
Aku takde la.. cuma adik aku ni je... ambik berkat la konon..
Ana, ko jangan cepat2 sangat kawen.. kasi can la gap 2-3 tahun dulu


 Pelamin lagi..... Pasang semua lampu baru la naik seri2 gitu..


Pelamin... another angle


Diaorang pegi nikah kat Masjid Taman Kledang [tak jauh pun dari rumah mak aku]
Bertolak dalam pukul 8.30 pg & dalam pukul 10pg dah balik
Cepat la pulak sebabnya ada 3 pengantin.. so semua dinikahkan sekali harung
Selamat la pengantin laki sebab tak kena soal & ceramah lama2 dengan tok kadi
Hasben aku cakap baca taklik pun ramai2... cam budak sekolah lak.
Pinjam gambar dari Instagram adik ipar aku
Adik aku tu yang baju biru tu.. dia yang last sekali dinikahkan...


Pas balik dari masjid, masing2 ambik posisi masing2 la
Ala senang je nak kenal tuan rumah sebab kami semua pakai baju sedondon.. boria gitu
 Ni la ahli keluarga pengantin...
Gambar formal kami takde la pulak.. ni je yang ada dalam koleksi aku
Maybe kat jurugambar lain ada la kot..


Feeling2 wakil rakyat..[laki sapa la ni??]
First time pakai baju batik gitu..hehehehe 


Oh ye lupa.. kitaorang ada DJ tau..
[Kebetulan baju DJ tu sama la pulak dengan baju korporat opis aku.. sabo je la]
Ada la juga yang berkaraoke kat situ
Tapi yang paling spesel nyanyian gemersik kalbu oleh Aunty Fatimah Mary
[takde pulak gambar dia... adik2 & family aku tau la..hehehehe.. pitching tinggi tu..]

Sementara orang tak ramai lagi, kami pi makan dulu
Makanan sedap lak kali ni ---> Nasi tomato, ayam merah, daging hitam, jelatah, buah tembikai, cendol & bubur jagung.. Meriah la.. abis semua kami try makan sampai sendat2 perut aku.. Tang makan tu memang puas hati la..


Si kenit ni pun sebok explore atas meja..hahahah
[ini anak buah aku.. Humaira namanya]

Anak2 aku lak mana?? Deme dok terperap dalam bilik pengantin tengok mak andam tengah mekapkan pengantin... Yaya tu takpe la kan.. ni dengan Adib sekali join the club. Budak2 laki lain sebok main gasing kat ruang tamu.. Adib langsung tak heran kat gasing2 tu semua.. Rupanya ada ramai pompuan [member2 adik aku] yang dok melayan dia... Kecik2 dah ada potensi nak jadi playboy.. ish..ish...ish...

Bila dah tengahari, makin ramai la tetamu yang datang
Jenuh gak nak melayan .. ewah... 
[macam la aku layan sangat.. aku duk dalam rumah je]
Besan2 mak aku semua datang tau... termasuk la cik besah kan....
Cik Besah siap boleh gi shopping lagi lepas makan kenduri
[kan rumah mak aku tu dekat sangat dengan kedai2]

Panjang dah cerita mana gambar pengantinnya yer... 
SABAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tunggu part last... hehehehe.. kita kasi saspen dulu..

3 comments:

Eliss Mie said...

kitorang tunggu anak buah pulak. adik beradik semua dah kawen.

Akira Al-Fateh said...

Salam,

Kak, guna katering ape ni? Sekali pakej dgn kanopi ke?

♥nrina♥ said...

lawa baju...warna menggoda hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...