Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, November 29, 2012

SEPETANG KE MENARA GREAT EASTERN

Semalam petang aku mintak cuti half day kat bos
Pasalnya nak menguruskan insurans anak aku
Memandangkan on paper nama hasben aku yang jadi payor
Nak tak nak hasben aku pun kena la gi jugak
[signature dia la yang paling penting]


Ekceli, bukan ada apa2 problem pun dengan insuran anak aku tu
Cuma nak serender je... polisi tu dah enforce 5 tahun dah
[aku ambik masa umur Adib 3 bulan]
Untuk segala urusan bukannya takleh nak nak suh ejen yang uruskan
Tapi sebab kawan aku tu dah pindah jauh so susah la nak harapkan dia
Dia pun advice aku pegi sendiri sebab prosesnya jadi lagi cepat

Dalam pukul 3ptg aku dah kuar opis
Pastu nak singgah ambik laki aku pulak kat Segambut
Pastu nak ke Menara Great Eastern pulak kat Jalan Ampang nun
Perjalanan je almost 1 jam [campur2 jem sikit2]
Akhirnya sampai juga ke sini dalam jem2 tu
Langit pun dah kelabu maknanya nak hujan lebat le tu..

Lepas parking kamiorang terus masuk building Menara Great Eastern tu
Terus tuju kaunter Customer Service
[dah tau dah mana nak tuju sebab sebelum ni dah pernah pegi]
Pastu kena ambik no giliran dulu..
Orang masa tu tak le ramai sangat
Maybe sebab dah petang kot..
Tapi no running agak lama la.. maybe customer lain banyak problem kot
Tapikan majoritinya customer kat situ orang cina la.. Melayu boleh dikira berapa kerat je.. India lagi la..

Lepas setengah jam tunggu baru la no giliran kitaorang kena panggil
Terus je cakap kat budak tu nak serender
Biasa la kalau nak serender mesti la kena tanya kenapa kan
Terus je cakap komitmen tinggi.. so tak mampu nak bayar..hehehehe
[takkan nak cakap reason sebenar lak..]
Itupun dia cam pujuk2 gak suh jangan serender.. tapi kitaorang nak serender jugak.
Walopun cuma dapat separuh daripada apa yang dibelanjakan, tapi at least ada la something daripada takde langsung kan...
Alhamdulilah semua settle & salah satu jihad kami dah selesai...

** Kami sedang berusaha beralih ke takaful.. Polisi ni adalah konvensional.. tu sebab kami nak serender..


5 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah~

Qhaifa Nur said...

bila difikir balik..penting ada insuran ni..

Nafira usof said...

lega dapat settlekan keje penting kan~

Lynn Hamzah said...

Lynn pun baru nak beli insurans takaful...

mr icham said...

kawan-kawan along yang nak berurusan takaful, mari la tanya...the best, Prudential BSN Takaful...

-sorry along, buat iklan pulak sini-

TQ...

p/s : alhamdulillah...tak salah pun blah dari insuran dan hujrah ke takaful...