Tuesday, November 20, 2012

MENGHANTAR PENGANTIN

Ahad lepas dah selamat attend kenduri di sebelah pihak lelaki
Kendurinya dibuat di Klang
First time nak gi Klang ni... tapi direction tu senang la jugak
Cumanya nak menyampaikan ke dewan tempat kenduri tu jalannya berbelit2 sikit
Nasib la pengantin dah tunggu kat AEON Bukit Raja

Dari Batang Kali kami 2 biji kereta -- Family aku & family Cik Besah
Mak & abah aku  [termasuk Yaya] terus je dari Ipoh
Family Paksu pun terus je dari Pantai Remis
Makcik aku & anak2nya pun terus je dari rumah dia di Damansara Damai
Pakat2 janji nak tunggu di tol Bukit Raja
Siap sedia untuk bertolak..


Bila dah berkumpul, terus gerak ke AEON Bukit Raja tu
Pengantin dah tunggu kat situ untuk bawak kitaorang ke dewan
Maka konvoi la kami  dalam 6 biji kereta
Akhirnya sampai juga di Dewan JKR Klang tu

Sebelum nak berarak tu  kita ambil gambar dulu ye..
 Yaya tu tangan kat dagu tu nak kaver jerawat..hehehe




Yaya & pengantin..


Nak dijadikan cerita, pengapit untuk pengantin adalah nan hado
[Tah mana pegi kengkawan deme ni ntah le]
Makanya dengan secara tak sengaja telah terlantik la pengapit bidan terjun
Tak lain tak bukan, hasben aku & sepupu aku la yang jadi mangsa
Memula mak sedara aku suh aku yang jadi pengapit pengantin pompuan
Mak buyung dengan perut membusung ni adalah amat tidak sesuai okeh!!!!
[agak2 la maksu aku ni pun...]
Calon yang lain pun semua dah tua2 kerepot so yang tinggal hanyalah sepupu aku & biras aku je
So kita kasi can kat anak dara la kan... [nasib la ko Nisya oi...]

**Tak larat nak sambung.. tunggu la next entry no..

8 comments:

yana halim said...

Cantik si ateh ni. Salam tahniah utk dia... :)

Kesuma Angsana said...

cantiknyer pengantin tu , tahniah

Lynn Hamzah said...

memang ler tak sesuai kalau mak yong syani jadi pengapit...huhuhuhu...

wahida said...

cantiknya pengantin....

Nafira usof said...

sama cantek pengantin.. tak puas tengok..

nasib dorang nak jadik pengapit terjun haaa.. hehehe

SYANI said...

Kak Cho,
Pengantin dah selamat pi hanimun... Tunggu la 2 minggu lagi kot2 apdet status cam Diana Danielle

SYANI said...

Lynn,
Kan.... kang orang tak nampak pengantin, tapi nampak perut boncit je..hehehehe

SYANI said...

Nafira,
Pengapit bidan terjun nasib la sporting...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...