Saturday, November 24, 2012

RAHSIA BAJU WANGI

Semalam hasben aku hantar Adib kat rumah Cik Besah before dia pegi keje
[hasben aku keje shift malam minggu ni]
tapi hasben aku lupa bawakan baju untuk Adib pakai selepas mandi petang
[teruk beno lupa ingatan dia sekarang, walopun aku dah sms pesan bawa itu ini sebelum dia gi keje tu]
Makanya terpaksa la Adib pakai baju kakak dia 

Masa aku ambik Adib dari rumah Cik Besah, aku tanya Adib pakai baju sapa?
Adib cakap, opah bagi pakai t-shirt kakak TAPI..... baju ni busuk la....  
[masa dia cakap tu cik besah tak dengar la sebab dia kat atas]
Ish.. budak ni kalau bercakap, mulut takde insurans tau
Kalau la atuk opah dia dengar sure kecik hati..hehehehe

Lepas balik rumah, Adib terus cakap nak salin baju lain
Lepas tu dia ambil la baju t-shirt dalam laci dia
Sambil dia cium2 baju tu dia cakap la.. baju mama basuh lagi wangi..
Atuk basuh baju busuk, mama basuh wangi
Wa.... kembang mak ko kejap Adib... ikhlasnya ko memuji..hehehe
Pastu aku cakap la.. atuk pakai sabun lain, mama pakai sabun lain.. tentu la bau tak sama

Nak tau rahsia aku untuk baju yang wangi???
Sonang je.....ini la dia
Mana la tak wangi kan.. downy dah siap2 ada dalam tu...JIMAT!!!

Semenjak pakai Dynamo Downy ni, dah tak nak tukar yang lain.... Sebelum2 ni aku pakai sabun serbuk je - Daia la, Harimau Kuat la, Ekonomi Handalan la, Fab la... Pastu pernah try sabun liquid lain cam Top, Breeze, Attack & Dynamo Biru tu. Tapi sebab dah try beli sekali Dynamo pink ni & suka sangat baunya tu, terus setia sampai sekarang.. Sejak mengandung ni pulak aku elergik sikit bau sabun basuh serbuk.. Nak termuntah... especially bila time nak lipat kain.. Nak2 pulak bau tu melekat kat baju.. tak tahan aku. Tu yang terpaksa bertukar ke sabun cecair. Walopun sikit mahal dari sabun serbuk.

La ni Dynamo dah berwajah baru.. Kaler putih lak.. & paling best ada refill pack...  Dah le tu kali ni campuran dengan Downy Passion tu... makin wangi la baju bajan aku..muahahahahaha
Minggu depan nak beli barang dapur boleh la beli...  
EEEEEE... tak sabar..tak sabar..tak sabar... 
[sebut cam Lisa Surihani dalam cite Istanbul Aku Datang]



7 comments:

cik dah faridah said...

wangi erk..bolehla try nnt..
kat umah pakai serbuk..asikla bertukar sokmo..x setia...
suami pun kdg2 komplen baju dia x wangi..keh..keh...nak wat cane..sabun asik bertukar..

♥nrina♥ said...

ha'ah kan...wangi sgt.. sy pun suka hehe..

yana halim said...

kena try gak la...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

maera guna yg pink,tp still maera kena buh softlan sikit sb baunya tak thn lame.huhu~

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

thnkz share..nk try la sbb en hubby dh komplen

mohd khairul said...

Sabun Dynamo 10kg @ liter :
1 - 10 botol = RM27 /10kg
11 - 20 botol = RM26 / 10kg
21- 30 botol = RM25 / 10kg
31 botol dan ke atas = RM24 /10kg

11 Jenis2 @ Warna Sabun Pakaian Wangi :
1. Dynamo Biru Original
2. Dynamo Lemon
3. Dynamo Lavender
4. Dynamo Downy Pink Rose
5. Dynamo Downy Green
6. Dynamo Red ruby passion
7. Dynamo Givenchy Mistic (Black Gold)
8. Dynamo Candy Crush
9. Dynamo Green Paradise
10. Dynamo White Vanilla Suspicious
11. Dynamo Secret Blossom

Jika nak beli, sila WhatsApp or SMS Khai 013-333 2502 .
(Sunway, Petaling Jaya, Selangor)

mohd khairul said...

Sabun Dynamo 10kg @ liter :
1 - 10 botol = RM27 /10kg
11 - 20 botol = RM26 / 10kg
21- 30 botol = RM25 / 10kg
31 botol dan ke atas = RM24 /10kg

11 Jenis2 @ Warna Sabun Pakaian Wangi :
1. Dynamo Biru Original
2. Dynamo Lemon
3. Dynamo Lavender
4. Dynamo Downy Pink Rose
5. Dynamo Downy Green
6. Dynamo Red ruby passion
7. Dynamo Givenchy Mistic (Black Gold)
8. Dynamo Candy Crush
9. Dynamo Green Paradise
10. Dynamo White Vanilla Suspicious
11. Dynamo Secret Blossom

Jika nak beli, sila WhatsApp or SMS Khai 013-333 2502 .
(Sunway, Petaling Jaya, Selangor)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...