Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, November 26, 2012

ANTARA KG DAN HB

Ni nak citer pasal cek up pagi tadi
Macam biasa aku gi klinik dalam kul 7.30pg
Ingatkan dapat la no 1, sekali dapat no 10 
Dah ramai rupanya yang sampai especially parents yang bawak budak2

Tak kisah la no berapa pun, asalkan prosesnya cepat, aku dah puas hati
TAPI..... segala2nya adalah sangat lembab hari ni
Maka tercongok la aku kat klinik sampai kul 9.30pg
[awat la dah tak efisyen la pulak sekarang ni??]

Hasil pemeriksaan hari ini....
Ramalanku benar belaka.... berat aku naik dengan jayanya
Berat aku naik 2.5 kg dalam masa sebulan... yuhu
Tapi hemoglobin aku makin lama makin jatuh.. ish..ish..ish..
Nasib baik hari ni tak kena leter dengan nurse...

Tak pasal2 hari ni aku kena injek ATT a.k.a kancing gigi
Last appointment takde pulak nurse cakap
Aku ingatkan lambat lagi...
Nasib baik la aku pakai baju yang lengannya agak besar..
so senang la nak selak kat bahu tu
Lama aku tak kena injek2 ni..hehehe.. takut gak
Tapi relax je la... takde la sakit sangat pun.. tapi lenguh la kejap lengan aku tu masa driving ke opis.

Lagi 2 minggu kena buat MGTT & scan pulak...
Apa la rasanya air gula tu yer
Tadi tengok ramai jugak yang buat MGTT .. tapi diaorang relax je... ok la tu kot kan??

4 comments:

Nafira usof said...

masa peknenkan Delisha, saya buat check up kt klinik swasta.. masa minum air gula.. nurse siap2 bg secawan air masak.. lepas minum air gula leh minum air masak.. selesa sket tekak.. hehehe..

Lynn Hamzah said...

air gula tu sangat la manis...huhuhuh...kalau nak minum tu disarankan terus minum semua sekali...jgn berhenti-henti sebab boleh termuntah nanti...x pasal2 kena minum balik semula...

Kesuma Angsana said...

siap sedialah air gula tu mmg over manis. moga semuanyer ok aje ye

♥nrina♥ said...

Saya punye HB selalu tak cukup 11..selalu dlm 9-10 tapi nurse ada bitau masa nak amik darah tu sebelum tu gerakkan tangan bagi darah jalan..gosok2 tangan pastu buat kembang kuncup tu..nnti darah baru bacaan betul katanya... mmg betul..dah 40w baru betul bacaan tapi itu pun genap 11 je x lebih hehe..