Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, November 6, 2012

LIBRESSE PANTYLINER

Masa mengandung ni wajib sungguh pakai pantyliner
Sebabnya selalu sangat bila terbatuk @ tergelak sampai kengkadang terkincit kat spender
Ye la baby dah menekan pundi kencing kan
Takkan nak mengusung 2-3 helai spender tiap2 hari gi opis kan
Nak senang, usung je la pantyliner


Sebelum ni aku duk pakai pantyliner brand INTIMATE
Dah lama dah & aku tak pernah bertukar jenama 
Sebabnya INTIMATE tu murah
[tak kuasa la nak beli mahal2 takat nak pakai buang je kan]




Tapi disebabkan masa aku pi beli barang dapur haritu takde brand INTIMATE tu kat Econsave
So aku terpaksa la beli brand lain
Kalau pad aku suka pakai Kotex @ Libresse
So aku hanya belek kat 2 brand tu je la
Last2 lepas fikir panjang, aku decide nak ambil pantyliner Libresse
Tapi mahal sikit la dari INTIMATE [mahal singgit je pun]
[First time nak try okeh...]






Memula buka plastik tu, memang nampak pantyliner tu nipis je 
Lebih nipis dari Intimate
Tapi yang paling aku suka pakai pantyliner Libresse ni adalah sebab dia terletak elok je kat spender
Tak crumple kat bahagian depan cam Intimate.. Agaknya gam dia kuat sikit dari Intimate.
Kalau Intimate tu kadang2 kalau pi toilet tetiba je pantyliner tu boleh terjatuh ke lantai
Sonya, walopun tak kotor lagi, kena la buang kan... geli la pulak nak kutip kat lantai pastu tepek balik kat seluar dalam...
Tapi Libresse ni memang different dan yang paling penting selesa & rasa cam tak pakai apa2.




Lepas ni memang aku akan beralih arah.. definitely akan guna Libresse
Takmo pandang Intimate dah..hehehe.. Bye2 Intimate...
Korang lak pakai pantyliner brand apa?


9 comments:

lieyalatif said...

a'ah...lieya kalo preggy pun wajib pakai panty liner sebab keputihan lain mcm sikit...lieyapun suke gune kotek heheeheh

yana halim said...

yezza...peh ni boleh dpt be dr libresse...kikiki

Lynn Hamzah said...

betul tu...pantyliner memang arr harus digunakan bila tengah preggy nie...lynn guna carefree...

AdaM Hawa said...

cam ni.. nak beralih arah la.. kepada libresse..

NoEn said...

sy pakai pad libresse
now slowly nak convert to cloth pad pulak ;)

wahida said...

dulu pakai kotex, sekarang sgt dah jatuh cinta ngan libresse ni...

Akira Al-Fateh said...

Salam Kak,

Haah, libresse pantyliner lagi kuat lekat compared dgn lain2 brand. Kalau pad pun libresse is much better fitting drpd Kotex. :)

Nafira usof said...

macam2 brand pakai.. janji murah..
okeh eh brand nih.. nanti nak try jugak lah~

Kesuma Angsana said...

biasalah tu hehe